Aktuality

Zasadnutie zastupiteľstva sme mohli sledovať cez live video prenos

poradna

Už sme si zvykli na to, že rokovania zlatomoraveckého mestského zastupiteľstva sú vo forme audio prenosu vždy naživo vysielané cez internet. V mesiaci máj sa však skúšala novinka. V poradí 11. zasadnutie bolo streamované ako live video.

Zasadnutie zastupiteľstva sa uskutočnilo vo štvrtok 14. mája 2020 so začiatkom o 15.00 hodine v priestoroch športovej haly Mestského štadióna v Zlatých Moravciach.  Vedenie magistrátu sa rozhodlo toto rokovanie streamovať naživo vo forme video prenosu. 

„Nakoľko nás stále trápi riziko šírenia koronavírusu, rozhodli sme sa toto zasadnutie vysielať naživo nie len zvukovo ale aj s obrazom, aby ľudia nemuseli chodiť osobne a zbytočne sa tak vystavovať nejakému zdravotnému riziku. Samozrejme, kto chcel prísť osobne, táto možnosť tu stále bola. Mali sme pre všetkých pripravené rúška, dezinfekciu a jednorázové ochranné rukavice,“ hovorí primátor Dušan Husár. 

Video-stream bol zabezpečený troma profesionálnymi kamerami. K živému vysielaniu sa občania mohli dostať cez webové stránky – zlatemoravce.info a zlatemoravce.eu. „Za túto službu sme nič neplatili. Sponzorsky nám to spravil zadarmo pán Richard Horný, za čo mu ďakujem,“ povedal primátor.

Radnica chce teraz sledovať ohlasy ľudí na toto vysielanie. Pokiaľ budú pozitívne a bude o službu záujem, možno sa video-stream stane bežnou súčasťou zlatomoraveckých zastupiteľstiev. „Ja osobne to vnímam veľmi pozitívne. Pokiaľ budú mať o to záujem občania a aj poslanci, tak by sme to v budúcnosti mohli ďalej takto robiť,“ dodal Husár. 

Poslanci súhlasia

Živý video prenos sa páčil aj viacerým poslancom mesta, ktorí by ho do budúcna taktiež uvítali. „Je to super, na veľmi profesionálnej úrovni. Myslím si, že sme s tým mohli začať už aj skôr. Ja osobne to teda vítam,“ povedala poslankyňa Denisa Uhrinová. 

„Živý vstup je určite veľmi zaujímavý pre občanov. Sú tak k svojím poslancom bližšie. Môžu sledovať aj naše prejavené emócie a možno sa na nás aj trochu pobavia. Je to určite dobrý nápad,“ prezradila svoj názor poslankyňa Erika Kukučková. 

Poslanec Michal Cimmermann nám dokonca povedal, že na najbližšom stretnutí so svojimi kolegami navrhne zmenu rokovacieho poriadku, na základe ktorej by už všetky ďalšie zastupiteľstvá boli vysielané rovnakým spôsobom. „Som veľmi rád, že už aj Mestské zastupiteľstvo v Zlatých Moravciach začalo využívať live video prenos.  Vďake nemu je naše mesto opäť o niečo transparentnejšie. Myslím si, že živé prenosy zlepšia informovanosť občanov a priblížia prácu mestského zastupiteľstva,“ dodal. 

Peter Klimant

 

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button