AktualityKomerčné články

V Nitre sa uskutoční už druhý ročník divadelného festivalu Fokus – Pokus

poradna

V druhý septembrový víkend (11. – 13.9.) sa v priestoroch Štúdia 4D na Cabajskej 1519 uskutoční už druhý ročník festivalu Fokus – Pokus. Jeho organizátori do Nitry prinesú celkom 9 predstavení, diskusie o nich, 3 koncerty a ďalšie sprievodné aktivity. 

Festival organizačne zastrešuje občianske združenie Viac kultúry, ktoré pozostáva aj z niekoľkých absolventov nitrianskeho konzervatória, dnes už tiež študentov alebo absolventov VŠMU, ktorí sa aktívne realizujú na divadelnom a umeleckom poli na Slovensku i Českej republike. Nitra je im veľmi blízka a preto sa pred viac ako rokom rozhodli, že v meste, kde vyrastali, alebo aspoň prežili krásne roky, zorganizujú kultúrne podujatie, ktoré Nitre chýbalo. 

Vznikol tak nápad pripraviť prehliadku výberu z toho najlepšieho, čo sa za uplynulú divadelnú sezónu urodilo na scéne profesionálneho nezávislého divadla. Návštevníci festivalu sa môžu okrem jednotlivých predstavení tešiť aj na známe tváre, ako napríklad Kristína Svarinská, Barbora Andrešičová, Pavol Šimun či Tomáš Pokorný, no tiež napríklad na kapelu Bert & Friends a ďalšie časti programu.

Na to, aby sa však mohol uskutočniť v plnom rozsahu sa jeho organizátori uchádzajú o vašu podporu. Za ňu si môžete vybrať skvelé odmeny, ako napríklad permanentky na festival, tričká, či obed alebo večeru s festivalovým tímom, ktorý vám vysvetlí, ako môžete taký festival zorganizovať i vy sami. Možnosť podporiť tento projekt však potrvá už iba pár dní. Preto neváhajte a kliknite TU, aby ste zistli viac. 

Viac informácií o vstupenkách a programe môžete nájsť na facebookovej udalosti alebo predpredaji vstupeniek.

  • Hlavný Partner: Fond na podporu umenia, ktorý projekt podporil z verejných zdrojov
  • Finančne tiež projekt podporilo Mesto Nitra
  • Za priestory vďačíme Súkromnému konzervatóriu v Nitre a za techniku Novému Divadlu.
  • Ďalší partneri: Kofola, Coffeein, Agro Tami

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button