AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu v meste Zlaté Moravce 2. 7. 2020

poradna

Zasadnutie Krízového štábu COVID-19 v meste Zlaté Moravce, ktoré sa konalo dňa 2.7. 2020 /štvrtok/ o 9.00 hod. na ZŠ Robotnícka Zlaté Moravce.

Krízový štáb zasadol preventívne na základe zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie COVID-19 na Slovensku.

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica Zlaté Moravce a.s. uviedla, že epidemiologická situácia COVID 19 sa nezmenila.
  • Krízový štáb na požiadanie vedenia Nemocnice Zlaté Moravce a.s. rozhodol o zvýšenie výkonu služieb MsP prostredníctvom MOPS pred vchodom nemocnice a areálu nemocnice z dôvodu dodržiavania protiepidemiologických opatrení MRK
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Mgr. Bošiaková uviedla, že sociálne zariadenia fungujú v bežnom režime a všetky prijaté opatrenia sú dodržiavané. Ďalej informovala, že v ZOS sú povolené návštevy počas týždňa v stredu, sobotu a v nedeľu v interiéri max. 20 minút a v exteriéri ( na vychádzke) max. 1 hodinu. Návštevníci sú povinní pred vstupom do priestorov ZOS vyplniť dotazníky na COVID-19.
  • Primátor mesta telefonicky kontaktoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre. Zástupca RÚVZ informoval primátora, že v meste Zlaté Moravce ani v okrese Zlaté Moravce nie je potvrdený nový pozitívny výskyt na COVID-19
  • Krízový štáb COVID-19 rozhodol, že v piatok 3.7.2020 budú dezinfikované všetky detské ihriská na území mesta Zlaté Moravce. Dezinfekcia bude realizovaná následne každé 2 týždne v zmysle nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR.
  • Krízový štáb COVID-19 vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu rozhodol o doplnení – zakúpení dezinfekciu a ochranných pracovných prostriedkov.
  • Primátor mesta informoval, že ďalšie zasadnutia Krízového štábu COVID-19 bude zvolávať operatívne, podľa vývoja epidemiologickej situácie

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button