AktualityKomerčné články

Horské bicykle roku 2020: Tie najlepšie bicykle do terénu pre pohodárov aj náročných jazdcov

poradna

Sponzorovaný článok:

Kto raz zakúsi objavovanie krás prírodných scenérií zo sedadla horského bicykla, ten tomuto športu nenávratne prepadne. Patríte tiež medzi nadšencov horskej cyklistiky? Práve pre vás sme zistili, ktoré horské bicykle patria k tohtoročnej špičke.

Čo od horského bicykla požadovať?

Ak ste vo svete horskej cyklistiky zbehlí, celkom iste viete, že, ako poznať horský bicykel a na aké parametre sa pri jeho výbere zamerať. Aby sa ale v téme zorientovali aj začiatočníci, poďme si pripomenúť najzákladnejšie charakteristiky horských bicyklov.

Ako názov napovedá, horský bicykel je vo svojom živle na nespevnených lesných a poľných cestách. Aby pre vás jazda takým terénom nebola utrpením, majú horské bicykle menšie a robustnejšie rámy a vyššiu hmotnosť, vďaka čomu sú lepšie ovládateľné. Odpružené vidlice spoľahlivo tlmí nárazy a široké plášte si poradia s nerovnosťami aj šmykľavým povrchom.

Najlepší pomer cena/výkon – Kelly SPIDER 10 2019

Pre začiatočníka aj skúsenejšieho cyklistu by mal byť horský bicykel Kelly SPIDER 10 jasným favoritom. Ľahká duralová konštrukcia vám umožňuje mať bicykel celkom pod kontrolou aj pri vyberaní obtiažnejších zákrut. Navyše ani po celom dni strávenom v sedle nepocítite akýkoľvek diskomfort, a to vďaka chytro riešenému sedlu. Za relatívne nízku cenu tak získate spoľahlivého a pohodlného spoločníka do stredne náročných terénov.

Bicykel, ktorý z vás urobí pretekára – Superior XP 919 2019

Nech už túžite po pokojnej jazde alebo obtiažnejšom teréne s trailovými prvkami, horský bicykel Superior XP 919 sa vám ľahko prispôsobí. Ľahký duralový rám je na prvý pohľad pevný a nezľakne sa ani náročnejšieho terénu. Bicykel Superior patril k pretekárskym modelom, čo sa podpisuje na jeho rýchlosti a tiež ovládateľnosti. Keďže ide o dvojprevodník, pripravte sa na to, že budete viac radiť a viac nad riadením premýšľať, a to predovšetkým v technickejších častiach.

Horský bicykel pre náročných – Ghost FRAMR 4.7

Bez náročných trailov si neviete predstaviť svoj život? Potrebujete spoľahlivého parťáka, ktorého nerozhodí nejaké kamenie, skoky a rýchle zjazdy? Potom pre vás bude celoodpružený horský bicykel Ghost FRAMR 4.7 s hliníkovým rámom ako stvorený. 27 a pol palcové kolesá s predným zdvihom 160 mm a zadným zdvihom 165 mm sa postarajú o tom, aby sa každá jazda stala nezabudnuteľným zážitkom.

Výber horského bicykla vám uľahčí zrovnávač cien Heureka.sk, kde nájdete ponuky všetkých e-shopov prehľadne na jednom mieste. Inšpirujte sa hodnotením a recenziami overených používateľov a kúpte si horský bicykel, z ktorého sedla nebudete chcieť zosadnúť.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button