AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce zo dňa 22. 9. 2020

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 22. 9. 2020 /utorok/ o 8.00 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že situácia je stabilizovaná, bez zmien.
  • V meste Zlaté Moravce pribudli dva nové prípady na ochorenie COVID-19
  • Školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Zlaté Moravce  sú v prevádzke za prísneho dodržiavania hygienických opatrení a nariadení vydaných RÚVZ.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Vedúca sociálnych zariadení Mgr. Bošiaková informovala, že situácia je bez zmien. V sociálnych zariadeniach sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.
  • Dnes o 10.00 hod. prebehne pracovné stretnutie primátora mesta Zlaté Moravce, náčelníka Mestskej polície a prednostky Okresného úradu Zlaté Moravce ohľadom ďalšieho riešenia situácie COVID-19 v okrese Zlaté Moravce.
  • Primátor mesta informoval členov Krízového štábu o  zasadnutí Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré sa konalo 18. 9. 2020 a ktorého sa zúčastnil. Predmetom zasadnutia bolo okrem iného riešenie a finančné vysporiadanie vynaložených nákladov miest a obcí súvisiacich s prvou vlnou pandémie COVID-19. 
  • Kultúrne podujatia je povolené usporadúvať v exteriéroch do 1 000 osôb a  v interiéroch do 500 osôb. Kultúrne podujatia v meste sa usporadúvajú  bez občerstvenia. Úrad verejného zdravotníctva  SR vydal s účinnosťou od 18. 9. 2020 do odvolania nové hygienické opatrenia – zakazuje sa usporadúvať hromadné  podujatia kultúrnej, zábavnej, spoločenskej či inej povahy ( diskotéky, tanečné zábavy a pod.) v prevádzkach verejného stravovania (reštaurácie, bary, nočné kluby, pohostinstvá, atď.), s výnimkou svadieb, karov a krstín do 150 osôb.
  • Kultúrne domy v m. č. Prílepy a v m. č. Chyzerovce sa nebudú poskytovať občanom na usporiadanie rodinných osláv.
  • Pitná voda pre MRK v mestskej časti Chyzerovce je zabezpečená 2x do týždňa – v utorok a v piatok od 9.00 hod. do 12.00 hod.
  • V piatok bude vykonaná dezinfekcia detských ihrísk

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja situácie COVID-19.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button