Aktuality

Hasiči zasahovali na Žitavskom nábreží, hrozilo vyliatie Žitavy

poradna

Prvá polovica mesiaca október je v znamení intenzívnych dažďov. Rieky sa zo svojich korýt v posledné dni vylievali všade na Slovensku. Zalarmovaní boli hasiči a mestskí policajti aj v Zlatých Moravciach. Zasahovali na Žitavskom nábreží.

Ako informoval náčelník Mestskej polície v Zlatých Moravciach Marián Takáč, hlásenie o nebezpečnom stúpaní rieky Žitavy v lokalite Žitavské nábrežie prišlo na Mestskú políciu v stredu 14. októbra 2020 zhruba po siedmej hodine večer.

„Situácia na tomto úseku začínala byť kritická. Zostávalo približne desať centimetrov do vyliatia rieky zo svojho koryta. Na miesto prišiel zasahovať dobrovoľný hasičský zbor, hliadka Mestskej polície, hliadka miestnej Občianskej poriadkovej služby a miesto prišli obhliadnuť aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru,“ povedal Marián Takáč.

Na najkritickejšom mieste bola postavená takzvaná norná stena, ktorá mala v prípade vyliatia vody zabrániť jej ďalšiemu postupu k rodinným domom. „K vyliatiu rieky nakoniec nedošlo. Hliadka Mestskej polície monitorovala situácia až do ranných hodín,“ uviedol Takáč. Stena bola z miestna odstránená doobeda 15. októbra po tom, čo hladina Žitavy klesla o zhruba jeden meter. Na iných úsekoch Žitavy na území Zlatých Moraviec sa podobné problémy nezaznamenali. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button