Aktuality

Materská škola Kalinčiakova zatvorila na základe vyjadrenia RÚVZ jednu triedu

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 12. 10. 2020 /pondelok/ o 08,15 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu COVID-19 sa v nemocnici pripravuje reprofilizácia lôžok pre pozitívnych pacientov.
  • V okrese Zlaté Moravce pribudlo za posledné dni (piatok , sobota) 19 nových prípadov na ochorenie COVID-19.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS.
    Vedúca sociálnych zariadení Mgr. Bošiaková informovala, že situácia je zatiaľ bez zmeny. V sociálnych zariadeniach sú dodržiavané všetky
    hygienické opatrenia a nariadenia vydané Úradom verejného zdravotníctva SR. Mgr. Bošiaková informovala, že v zariadení majú k dispozícii PCR testy na COVID-19 v počte 25 kusov.
  • Riaditeľka MSKŠ Mgr. Holubová informovala o uzatvorení športovísk v správe MSKŠ.
  • Na základe opatrení ÚVZ SR a rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu je s účinnosťou od 12.10.2020 do odvolania mimoriadne prerušená prevádzka Centra voľného času v Zlatých Moravciach a tiež je prerušené skupinové vyučovanie v Základnej umeleckej škole Zlaté Moravce.
  • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2020/2021 s účinnosťou od 12.10.2020 do skončenia výnimočného stavu, núdzového stavu, alebo mimoriadnej situácie, nie je možné uskutočňovať nasledovné školské aktivity: výlety a exkurzie, športové výcviky a školské športové súťaže, pobyty v škole v prírode a aktivity školy v prírode, kurzy na ochranu života a zdravia, kurzy pohybových aktivít v prírode, saunovanie a dni otvorených dverí.
  • Materská škola Kalinčiakova zatvorila na základe vyjadrenia RÚVZ  jednu triedu vo svojom zariadení. V priestoroch bude realizovaná dezinfekcia.
  • Na základe rozhodnutia riaditeľky ZŠ Mojmírova a rozhodnutia RÚVZ je v ZŠ Mojmírova skrátené vyučovanie . Bližšie informácie sú uvedené na web stránke školy. V ZŠ Mojmírova je dočasne mimo prevádzky aj školská jedáleň, nakoľko prebieha dezinfekcia priestorov.
    Ostatné školy a školské zariadenia sú v bežnej prevádzke za dodržiavania prísnych opatrení v zmysle nariadení ÚVZ SR.
  • Mesto Zlaté Moravce svojim zamestnancom v rámci opatrení v súvislosti s COVID-19 zabezpečuje dezinfekčné prostriedky ako aj OPP. Bude potrebné objednať dezinfekciu na doplnenie skladových zásob.
  • V najbližších dňoch bude zabezpečená aj dezinfekcia všetkých priestorov oddelení Mestského úradu, Mestskej polície , MSKŠ a tiež Technických služieb mesta Zlaté Moravce. Priestory mestského podniku Službyt Zlaté Moravce boli dezinfikované v piatok (9.10.2020).
  • Vzhľadom na nepriaznivý vývoj epidemiologickej situácie COVID-19 v SR odporúčame občanom, aby pri vybavovaní svojich úradných vecí uprednostnili, ak je to možné, elektronickú, alebo telefonickú komunikáciu so zamestnancami Mestského úradu.
  • Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja situácie COVID-19

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button