AktualityOznamy

Pestovateľská pálenica Zlaté Moravce je už v prevádzke

poradna

Firmu Pestovateľská pálenica Zlaté Moravce s. r. o. založil dňa 04. 12. 2019 rodák z neďalekých Čiernych Kľačian – pán Jozef Števo. Hlavným cieľom založenia pálenice je udržanie tradície pálenia v meste Zlaté Moravce, ale aj v širšom okolí, nakoľko pálenica posledné roky nefungovala.

Pestovateľská pálenica v Zlatých Moravciach prešla za posledné obdobie viacerými výraznými zmenami v podobe rozsiahlej rekonštrukcie, ako aj výmenou starej technológie za novú. Hlavná myšlienka pána Jozefa Števa je, aby sa celý proces pálenia niesol v priateľskom duchu a spolu zachovávania tradícií pálenia. Tak isto by rád praktizoval aj neustále nadväzovanie nových kontaktov a vymieňanie si skúseností s pestovateľmi zo Zlatých Moraviec a zo širokého okolia.

V našej Pestovateľskej pálenici Zlaté Moravce s. r. o. používame destilačné zariadenie BOSO, konkrétne Dvojkotlovú pestovateľskú pálenicu. Je určená na získavanie destilátu z ovocného kvasu. Destilačná súprava svojím konštrukčným riešením poskytuje možnosť zachovať charakteristické aromatické vlastnosti pôvodných ovocných surovín. Na pálenie používame kotle vykurované plynom. Aparatúra je zostavená z destilačného kotla, rektifikačného kotla, nádrže na vodku, dvoch chladičov s epruvetami, objemového meradla na lieh, spojovacieho potrubia, armatúr a doplnkových konštrukcii. Obsah nášho destilačného kotla je 350 l

KONTAKT na pálenicu

Pestovateľská Pálenica Zlaté Moravce s. r. o., Žitavské Nábrežie 3,  Zlaté Moravce

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓

 

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button