AktualityŠkoly

ZŠ Mojmírova je pyšná na svojich žiakov

poradna

Naša škola „ZÁKLADNÁ ŠKOLA, MOJMÍROVA 2, ZLATÉ MORAVCE“, je pyšná na našich žiakov, pretože aj napriek vážnej a neľahkej situácii, sa žiaci intenzívne zapájajú do súťaží, ako to aj bolo ešte nedávno, keď sme v našej škole ešte stihli usporiadať školské kolo Technickej olympiády za prítomnosti žiakov.

Do školského kola sa v kategórii A zapojilo 20 žiakov a úspešných riešiteľov bolo 16 žiakov a v kategórii B sa zapojilo 45 žiakov a počet úspešných riešiteľov bolo 31 žiakov. Najviac bodov  v kategórii A  nazbierali Matúš Želiba (9B) , Michal Korim (9B), Maximilián Balko (9B) a v kategórii B to boli Alex Ágh (6A), Matúš Rosina (7A), Tomáš Pavlovič (7A). 

Do okresného kola postúpili v kategórii A dvojica Želiba – Korim a v kategórii B postúpil jeden žiak Alex Ágh. Nakoľko sa nám situácia vďaka koronakríze skomplikovala, museli sa žiaci pripravovať v domácich podmienkach a vôbec sme netušili, ako vlastne okresné kolo prebehne, keďže súčasťou Technickej olympiády je aj praktická časť. Ja ako učiteľka techniky však musím uznať, že táto trojica má veľmi dobré praktické zručnosti. Škola disponuje plne vybavenou polytechnickou učebňou, kde mi žiaci počas vyučovacích hodín dokázali preukázať svoje schopnosti, napríklad, keď skladali sústruh, pri výrobe výrobkov z dreva … 

Veľmi nás potešilo, keď sme sa dozvedeli, že okresné kolo prebehne. Online forma súťaže bola pre žiakov nová výzva. Dňa 19.11.2020 o 16.00h si boli žiaci v škole vyskúšať „terén“ a zaregistrovali sa online. Dňa 26.11.2020 o 8.30h  prebehlo online súťažné kolo v kategórii A a o 10.00h prebehlo online súťažné kolo v kategórii B. Žiaci sa dostavili načas, a úlohy s nadšením plnili v škole. Príjemne ma prekvapili deviataci kamarátskym prístupom k šiestakovi, čím sa dokonale odbúral stres a nastolila sa príjemná atmosféra.

Výsledok? Dvojica Matúš Želiba a Michal Korim získali v kategórii A 1. miesto a v kategórii B Alex Ágh získal 3. miesto. 

 

Chcem veľmi pekne poďakovať rodičom súťažiacich za spoluprácu a vedeniu školy za podmienky, ktoré nám vytvorili a samozrejme súťažiacim, ktorí sa svedomito na 11.ročník Technickej olympiády organizovanej IUVENTOU pripravili.

Ing. Denisa Maňkovská 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button