AktualityKoronavírus

Aj napriek nedostatočným informáciám, je potrebné pokračovať s prípravami na plošné testovanie

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 15.01. 2021 (piatok) o 8,30 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta zasadal v súvislosti zlého vývoja pandemickej situácie v okrese Zlaté Moravce.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že prevádzka je realizovaná zatiaľ bez zmeny v doposiaľ nadstavenom režime.
  • Krízový štáb mesta preveril aj aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva ako aj nariadenia vydané vládou SR. V ZOS sa naďalej priebežne vykonáva testovanie klientov ako aj zamestnancov antigénovými testami na ochorenie COVID-19.
  • Primátor mesta informoval Krízový štáb mesta, že dnes dňa 15.1.2021 prebehne testovanie aj zamestnancov Materských škôl, ktoré sú v súčasnej
    dobe prevádzkované pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval prednostku OÚ v Zlatých Moravciach JUDr. Kováčikovú, pričom členovia sa dotazovali na informácie ohľadom avizovaného celoplošného testovania, ktoré by sa malo konať aj v meste Zlaté Moravce budúci víkend 23.– 24.1.2021. Prednostka OÚ JUDr. Kovačiková uviedla, že doposiaľ nedisponuje žiadnymi konkrétnymi informáciami a pokynmi. Dodala, že tieto by mali byť samosprávam poskytnuté v priebehu dnešného dňa.
  • Krízový štáb mesta rozhodol, že aj napriek nedostatočným informáciám, z dôvodu časovej tiesne je potrebné pokračovať s prípravami na plošné testovanie nasledovne:
    → Objednať materiálno-technologické zabezpečenie (OPP, dezinfekcia).
    → Uzatvoriť dodatok k zmluve so spoločnosťou Waste Recycling a.s na zneškodnenie biologického odpadu z plošného testovania na
    COVID-19, ktoré sa bude realizovať na odberných miestach zriadených Mestom Zlaté Moravce.
    → Na web stránku Mesta Zlaté Moravce zverejniť výzvu, že Mesto Zlaté Moravce na zabezpečenie plošného testovania hľadá zdravotníkov, administrátorov a dobrovoľníkov. Nakoľko financovanie odmeny zatiaľ nie je známe, výška bude zverejnená hneď ako budú mestu Zlaté Moravce zaslané bližšie pokyny a informácie zo strany Vlády SR.
    → Mestská polícia Zlaté Moravce počas trvania núdzového stavu bude v meste zabezpečovať nepretržitú 24-hodinovú službu.
  • Primátor mesta oboznámil Krízový štáb mesta, že pravidelne komunikuje so zástupcami spoločností sídliacich v priemyselnom parku Zlaté Moravce. Uvedené spoločnosti informovali primátora mesta, že pripravujú zriadenie MOM na testovanie svojich zamestnancov.
  • Najbližšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať 18.1.2021 o 8,30 hod. v priestoroch MSKŠ

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button