AktualityKomerčné články

Potrebujete si oddýchnuť a načerpať energiu? Navštívte prírodu

poradna
[reklamný článok]

Wellness služby, rehabilitácie či fitness centrá dostali na čas stopku, ale naše telo a organizmus musí podávať potrebný výkon v práci neustále. Ako si teda v tejto neľahkej dobe, plnej stresu arýchleho pracovného tempa odpočinúť, načerpať energiu a silu na ďalšie dni v zamestnaní, ak ostali všetky centrá zatvorené? Riešením je návšteva prírody, ktorá vás veľmi rýchlo dostane do tej správnej nálady.

Ľudia, ktorí trávia viac času v prírode, kráčajú po čistom vzduchu, sú napriek sezóne menej náchylní na rôzne choroby ako tí, ktorí sa uzavreli v interiéri. To však nie je jediná a tá najdôležitejšia výhoda. Poďme sa spolu pozrieť na tie ďalšie a možno si aj v tomto mrazivom počasí potom nájdete čas na prechádzku alebo plánovanie dovolenky s príjemným ubytovaním v Jasnej. 

Skvelý spôsob, ako vylepšiť pamäť a dať do poriadku našu myseľ

Vykonané štúdie potvrdzujú skutočnosť, že ľudia, ktorí uprednostňujú prechádzky v prírode, si pamätajú informácie oveľa lepšie ako tí, ktorí trávia voľný čas prechádzkami po meste.

Navyše, asi každý jeden z nás pozná ten pocit, keď sa zdá, že je náš mozog vypnutý a schopnosť sa na niečo sústrediť je minimálna. Môže to byť náznak prepracovanosti, s ktorým sa dá ale veľmi ľahko zabojovať. 

Ak si chcete oddýchnuť, môžete sa prejsť v prírode, nadýchať sa čistého vzduchu a odreagovať sa od problémov za počítačom. Samozrejme, aby ste neprechladli, je lepšie, ak si do takéhoto počasia oblečiete hrejivé a kvalitné dámske zimné bundy a kabáty. 

Pár hodín v prírode vám pomôže prekonať depresiu

Ak pocítite únavu, úzkosť alebo iné príznaky depresie, môžu vám pomôcť prechádzky do prírody. Účinok bude ale silnejší, ak budete kráčať v blízkosti vodných zdrojov, pretože tu je vyššia koncentrácia záporných iónov, ktoré nášmu telu prospievajú. 

Aby bol efekt ešte lepší, spojte a kombinujte prechádzky v prírode s výletom na svah a pekným ubytovaním v hoteli v Nízkych Tatrách. Aj fyzická aktivita spojená so zábavou a adrenalínom vašej psychike i telu pomôže. 

Zbavíte sa mnohých zdravotných problémov

Máte problémy s tlakom? Stačí sa upokojiť prechádzkou v prírode. Prečo? Ako už bolo uvedené vyššie, prechádzka do prírody znižuje hladinu hormónu zodpovedného za stres. Okrem toho pomáha znižovať vysoký krvný tlak.

Problematická hypertenzia je nepríjemná, ale nie jediná komplikácia v našom živote. Množstvo ľudí trpí oveľa závažnejšími ochoreniami, z ktorých vás môže vyliečiť iba príroda. Aj keď to nie je vedecky podložené, hovorí sa, že príroda podporuje vývoj buniek v ľudskom tele, ktoré bojujú proti rakovine. Je to možné aj vďaka spomínaným záporným iónom, ktorých je v našich interiéroch žalostne málo. Tak si nájdite na spoznávanie svojho okolia čas a objavte v ňom množstvo prírodných krás. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button