AktualityKoronavírus

Primátor mesta rokuje so spoločnosťami vo veci zriadenia ďalšieho MOM v meste

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 26.01. 2021 (utorok) o 8,30 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta zasadal v súvislosti zlého vývoja pandemickej situácie v okrese Zlaté Moravce.
  • Primátor mesta informoval Krízový štáb mesta, že na základe analýzy skríningového testovania na ochorenie COVID-19 , ktoré sa realizovalo cez
    víkend 23.-24.1.2021, spolu s pracovníčkami Terénnej sociálnej práce v rámci zhodnotenia situácie osobne navštívil v Mestskej časti Chyzerovce Marginalizovanú rómsku komunitu, v ktorej boli pozitívne testované osoby na ochorenie COVID-19. Okrem toho v tejto veci telefonicky kontaktoval zástupcu Národného projektu zdravé regióny Mgr. Bielikovú a informoval ju o aktuálnej epidemiologickej situácii MRK v meste Zlaté Moravce s tým, že sa dohodli na ďalšom postupe a prijatí opatrení.
  • Primátor mesta v rámci zasadnutia Krízového štábu mesta telefonicky kontaktoval zástupcu RÚVZ Nitra, aby ho informoval ohľadom výskytu ochorenia COVID-19 v Marginalizovanej rómskej komunite. Zástupca RÚVZ sa vyjadril, že prostredníctvom Policajného zboru SR zabezpečí zvýšenú kontrolu na dodržiavanie karanténnych opatrení u osôb pozitívne testovaných na COVID-19 v MRK komunite.
  • RÚVZ informoval primátora mesta že v stredu 27.1.2021 by malo byť vydané rozhodnutie o schválení stáleho Mobilného odberového miesta (MOM) v Centre voľného času na Rovňanovej ulici. Žiadosť o schválenie MOM bola podaná spoločnosťou Laser therapy, k.s. na základe rokovania s primátorom mesta Zlaté Moravce. Uvedená spoločnosť požiadala Mesto o pomoc pri vytvorenie podmienok na zriadenie ďalšieho Mobilného odberového miesta, ktoré by zabezpečovalo bezplatné testovanie občanov na ochorenie COVID-19.
  • Primátor mesta informoval, že v súčasnej dobe rokuje s ďalšími spoločnosťami vo veci zriadenia ďalšieho MOM v meste ako aj v priemyselnom parku.
  • Krízový štáb mesta preveril aj aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky opatrenia a nariadenia vydané RÚVZ a Vládou SR. Od 18.1.2021 sa v ZOS priebežne vykonáva skríningové testovanie klientov a zamestnancov na ochorenie COVID-19. Doposiaľ všetky vykonané testy na ochorenie COVID-19 boli negatívne.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval prednostku OÚ Zlaté Moravce JUDr. Kováčikovú a podrobne ju informoval o analýze realizovaného skríningového testovania (23.-24.1.2021). Celkový počet pozitívne testovaných v meste Zlaté Moravce bolo 97 osôb, z toho z iných miest a obcí bolo 19 osôb a 1 osoba bola evidovaná ako cudzinec. Krízový štáb mesta informoval prednostku OÚ aj o prípravách na ďalšie skríningové testovanie ochorenia COVID-19, ktoré sa plánuje realizovať v meste Zlaté Moravce najbližší víkend v dňoch 30-31.1.2021.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button