Aktuality

Spisovateľ sa Nemocnici AGEL Zlaté Moravce za očkovanie poďakoval originálnym darčekom

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a jej vakcinačné miesto zaznamenali v posledných týždňoch mnoho poďakovaní od spokojných ľudí, ktorí v nemocnici absolvovali očkovanie proti koronavírusu.

V rodinnej atmosfére menšieho miesta si pochvaľujú najmä ochotu, ústretovosť, bezproblémovosť a skvelú organizáciu. Každé poďakovanie zdravotníkov v neľahkej dobe poteší a povzbudí, jedno z nich však bolo originálne. Spisovateľ a historik Miroslav Pius venoval nemocnici a jej zdravotníkom z vďačnosti svoju knihu „Z detstva neujdeš.“

S veľkou pokorou a potešením, v komornej atmosfére vzhľadom na aktuálne pandemické opatrenia, venoval Miroslav Pius vedeniu nemocnice a pracovníkom vakcinačného miesta, primárke MUDr. Jarke Dekrétovej, MUDr. Stephenovi Andrugovi a zdravotným sestrám Jarke Barátovej a Anke Doskočovej. „Táto kniha je poďakovaním za ich ľudský prístup a ústretové správanie počas môjho očkovania proti ochoreniu COVID-19,“ uviedol autor knihy na spoločnom stretnutí. V emotívnom príhovore M. Pius, ktoré bolo zároveň i poďakovaním, prirovnal  zdravotníkov – lekárov a sestry k „anjelom medzi nami“. „Tými anjelmi ste vy, lekári, sestry, pracovníci nemocníc, členovia očkovacích a testovacích tímov. Vy v tých snehobielych plášťoch, ktorí hodiny a hodiny dýchate pod priesvitnými kuklami a potíte sa zabalení do ochranných odevov,“ vyjadril svoju úprimnú úctu M. Pius.

Celé stretnutie navodzovalo „husiu kožu“. Svojim pútavým rozprávaním vtiahol historik všetkých do deja knihy a do doby minulej. Rukopis darovanej knihy „Z detstva neujdeš“ má zvláštny podtón opisu okupácie zbedačeného národa  žijúceho v okolí Tekovskej župy a Zlatých Moraviec nacistických vojskami, ktoré autor zažil na vlastnej koži. Kniha vznikala 40 rokov, počas éry komunizmu mu nebolo dovolené knihu vydať.

„V mene vedenia Nemocnice AGEL  Zlaté Moravce ako aj v mene všetkých zamestnancov vyjadrujeme autorovi knihy a zároveň tohto milého daru poďakovanie aj za milé slová uznania a vďaky. Dáva nám to vieru v to, že našu prácu vykonávame profesionálne, oddane, s ľudským prístupom. Pre nás zdravotníkov, je zadosťučinením, že i  v dnešnej hektickej a uponáhľanej dobe sú ľudia, ktorí si z hĺbky srdca vážia vyčerpávajúcu prácu zdravotníkov, predovšetkým v dnešnej tak namáhavej dobe,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce Nina Horniaková.

nemocnicazlatemoravce.agel.sk


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button