AktualityKomerčné články

Nová podlaha, aká je tá najlepšia? 

poradna

Pri výmene starej podlahy za novú je dôležité premýšľať nad viacerými vecami. Prečo chcete zmenu? Je potrebná kvôli zdravotným obmedzeniam, deťom alebo len kvôli zmene štýlu?

O aký materiál máte záujem a taktiež jeho farbu. Všetko si treba rozmyslieť ešte pred tým, ako tú starú vyberiete. Do rôznych miestností môže ísť iný typ podlahy, ktorý bude vyhovovať vám alebo iným členom domácnosti, preto je dobrá aj komunikácia medzi sebou, ktorá zaistí, že bude spokojný každý v dome. 

Môžete staviť na klasiku

Najčastejšou a finančne najmenej zaťažujúcou voľbou je plávajúca podlaha. Ide o elegantné riešenie do väčšiny izieb a miestností, ktoré nepôsobí zle. V niektorých prípadoch, môže dokonca vyzerať naozaj luxusne. Farba dreva je totiž stále moderná. Ľahko sa pokladá, zvládne to naozaj takmer každý a dá sa nájsť v každom väčšom obchode so stavebninami. V tomto prípade, ale môžete premýšľať aj nad kúpou na internete, kde je výber väčší, a dokonca aj lacnejší. Nevýhodou môže byť, že sú tieto podlahy veľakrát krehké, a ak na ne spadne niečo ťažké, vidieť prasklinu, priehlbinu alebo iné porušenia. Je citlivá aj na vodu, kedy napuchne a neskôr vŕzga. No výmena je znova jednoduchá. 

Drahšie a odolnejšie

Ak radi experimentujete a nevadí vám kvalitná, no drahšia vinylová podlaha, máte víťaza. Jednoduchá inštalácia je aj v tomto prípade skvelou výhodou a na rozdiel od tej plávajúcej je omnoho odolnejšia. Ide o pekné spríjemnenie domova, kedy si môžete vybrať medzi tradičným dizajnom, ale aj tým moderným. Internetové stránky ponúkajú mnoho variant. Väčšina z nich má aj dobre fungujúcu podporu, ktorá pomôže s výberom, ale aj s inými odpoveďami na vaše otázky. Ide o dlhoročnú investíciu a určite nie o jednoročnú zmenu, ako pri iných, menej kvalitných podlahách. Preto sa treba rozhodovať presne, aby ste neboli neskôr sklamaní.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button