AktualityKomerčné články

Plánujete rekonštrukciu kúpeľne? S týmito radami to zvládnete

poradna

Snívate o krásnej modernej kúpeľni, no obávate sa toho, že moderný nábytok v lacnom nákupnom centre na dobrý dojem a pohodlie nestačia? Je to tak. V skutočnosti vás takéto doplnky môžu v obchode zaujať, doma v kúpeľni k nim ale musíte zladiť aktuálny obklad a ďalšie dôležité veci, bez ktorý sa v tomto priestore nezaobídete. 

V konečnom výsledku môžu byť potom takéto kroky len snahou o dokonalosť, ktorá ale s eleganciou, pohodlím a funkčnosťou nemá nič spoločné. Krásna kúpeľňa si z vašej strany vyžaduje oveľa viac, čo však môže byť pre mnohých nielen časovo, ale aj finančné náročné. Ako to teda celé vyriešiť?

Doplnky, ktoré robia kúpeľňu kúpeľňou

Pokiaľ snívate o vizuálne krásnej a zároveň aj pohodlnej i funkčnej kúpeľni, mali by ste vedieť v tomto, často malom priestore, rozmiestniť všetky dôležité doplnky. Ktoré to sú?

  • Vaňa alebo sprchový kút, ktorých výber závisí od množstva voľného priestoru.
  • Umývadlo. To si dnes môžete vybrať klasické, rohové alebo veľmi obľúbený závesný model s peknou skrinkou pod umývadlo.
  • Toaleta môže byť klasická alebo závesná, s ktorou ušetríte podlahový priestor.
  • Zrkadlo, police a nábytok. 
  • Rôzne maličkosti vrátane háčikov na uteráky a vešiakov.

Pokiaľ to priestor dovoľuje, je možné opísaný zoznam týchto nevyhnutných vecí doplniť aj práčkou s kvalitným ohrievacím telesom. 

Plánovanie a návrh 

Pred zakúpením všetkého, čo v tomto priestore potrebujete, je dôležité rozhodnúť sa aj o vhodnom dizajne. V tomto smere bude pre vás podstatná schopnosť vašej predstavivosti. Ak ju nemáte dobre rozvinutú, môžete si všetko nakresliť na papier, prípadne využiť viaceré aplikácie v mobile. 

Plánovanie a predbežný návrh vám umožní racionálne zariadiť tento priestor, vyhovieť potrebným veciam a vopred posúdiť možné nedostatky alebo chyby rôznych možností umiestnenia. S detailným plánom bude potom pre vás oveľa jednoduchšie zohnať v obchodoch všetko, čo potrebujete. Dokonca aj nový kúpeľňový nábytok tej najvyššej triedy odolnosti. 

Osvetlenie kúpeľne 

V dizajne kúpeľne je významnou etapou aj organizácia osvetlenia. Kľúčovým kritériom pri jeho výbere však nie je len dizajn, ale úroveň ochrany pred vodou a vlhkosťou, ktorej je v kúpeľni požehnane. 

Uprednostnite preto výrobky, ktoré môžu efektívne pracovať v prostredí s vysokou vlhkosťou. Aj tu má trieda ochrany svoje opodstatnenie, tak na to a všetky vyššie spomenuté odporúčania myslite a určite si krásnu kúpeľňu veľmi jednoducho zariadite aj bez veľkých investícií. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button