AktualityKomerčné články

Výbava, s ktorou bude trávenie leta na motorke ešte väčšia zábava

poradna

Pohodlie a komfort auta, ktoré nás prepraví z jedného miesta na druhé, je na nezaplatenie. Avšak, pre mnohých z nás je oveľa príjemnejšie využiť na spôsob prepravy motorku.

Silný stroj, vďaka ktorému si užívame nielen pocit z rýchlej jazdy na dvoch kolesách, ale aj výhľad a oveľa pohodlnejšiu jazdu či parkovanie. 

Ani na motorke to ale nemusí byť až tak príjemné, ak nemáte, alebo si neviete vybrať  vhodnú výbavu. Ide o doplnky, ktoré vás chránia pred vážnym zranením v prípade pádu, vetrom, dažďom i slnkom a sú zároveň pohodlné. 

Moderné prilby na motorku a iné druhy moto oblečenia sa vyrábajú s prihliadnutím na ľudskú anatómiu a biomechaniku. Neobmedzujú pohyb a umožňujú vám plne sa sústrediť na dopravnú situáciu. To však pre vaše pohodlie a bezpečnosť nestačí. 

Vlastnosti, ktoré by ste si mali všímať

Výlety na motorke môžu byť naozaj krásne, ale aj nebezpečné, o to viac, ak si vyberiete cestu alebo náročný kopcovitý terén. Komplikovať vám to samozrejme bude aj počasie.

Akékoľvek oblečenie pre motorkára preto musí spoľahlivo chrániť celé telo a hlavu pred poškriabaním, pomliaždeninami a zlomeninami v prípade pádu alebo kolízie, ako aj byť pohodlné, nebrániť pohybu, nezasahovať do kontroly a manévrovania vozidla.

Súprava najdôležitejšieho oblečenia na motorku s takýmito vlastnosťami sa preto skladá hlavne zo spomínanej prilby, motorkárskej bundy a nohavíc, prípadne motorkárskeho overalu, špeciálnych topánok a kvalitných moto rukavíc, s ktorými bude ovládanie motorky bezpečné a zároveň pohodlné.

Okrem toho, že vás zahrejú, pomáhajú znižovať aj únavu spôsobenú vibráciami riadenia. Vybrať si zo širokého sortimentu môžete závodné, ako aj nepremokavé alebo termo textilné rukavice do nepriaznivých poveternostných podmienok. 

Pokiaľ si dáte na týchto vlastnostiach záležať, bude sa vám motorka dobre ovládať a jazdu i dovolenku spojenú s pekným ubytovaním v Tatrách si užijete plnými dúškami bez ohľadu na terén a okolité podmienky.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button