AktualityŠkoly

SOŠ obchodu a služieb otvára študijný odbor podnikanie v remeslách a službách

poradna

SOŠ obchodu a služieb, Ul. SNP 5, 95301 Zlaté Moravce od 1.septembra 2021 otvára študijný odbor 6403 L podnikanie v remeslách a službách. Ide o dvojročné nadstavbové štúdium, ktoré sa končí maturitou a absolvent získa úplné stredné odborné vzdelanie.

Zameranie odboru je na podnikanie v remeslách a službách, najmä drobné a stredné podnikanie. Umožňuje žiakom, ktorí úspešne absolvovali trojročný učebný odbor v oblasti služieb, získať vyššiu odbornú kvalifikovanosť. Absolvent získa potrebné vedomosti vo všeobecnom i odbornom vzdelávaní – hlavne v slovenskom jazyku, cudzom jazyku, matematike, ekonomike, účtovníctve, podnikaní, marketingu a pod.
Po absolvovaní štúdia by mal byť schopný založiť a prevádzkovať vlastný súkromný podnik v podmienkach voľného trhu, poskytovať pomoc podnikateľom v podobe poradenskej a rozborovej služby. Môže sa tiež uchádzať o pomaturitné a vysokoškolské štúdium.
Ešte uvádzame názvy učebných odborov po absolvovaní ktorých sa môžu záujemcovia prihlasovať. Sú to: kaderník, čašník- servírka, kuchár, predavač, technicko- administratívny pracovník, hostinský, fotograf, aranžér, tkáč- plošné textílie, gubár, pletiar, krajčír- pánske odevy, krajčír- univerzálne šitie odevov, remenár sedlár, kožušník, obuvník ,stolár, murár, podlahár, strechár, kominár, spracovateľ prírodných pletív, čalunník, tesár, inštalatér, železobetonár, štukatér, kamenár, kachliar, maliar, izolatér, sklenár, umelecký kováč, zámočník ,zlatník a klenotník, umelecký štukatér, umelecký čalunník a dekoratér, umelecký smaltér, umelecká vyšívačka, knihár, umelecká čipkárka, umelecký keramik, umelecký parochniar a maskér, umelecký krajčír, lakovník a iné.
Denné aj individuálne nadstavbové štúdium pre absolventov trojročných učebných odborov zameraných na služby.
Dĺžka vzdelávania a prípravy:

  • 2 roky,
  • ukončené maturitnou skúškou

Podmienky prijatia:

  • úspešné vykonanie záverečnej skúšky v príslušnom odbore
  • zdravotná spôsobilosť

Záujemcovia môžu získať ďalšie informácie na sekretariáte školy – 0903273639, skola@sosoas.sk. Prihláška na stiahnutie.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button