AktualityKomerčné články

Užite si teplo leta aj počas zimy. Teraz máte najlepší čas na prípravu

poradna

Leto je v plnom prúde a vysoké horúčavy to každý jeden deň len potvrdzujú. Automaticky sa snažíme využiť tento čas na dovolenku a oddych pri vode. V zápale radosti a zaujímavých zážitkov potom ale zabúdame, že práve v lete je ideálny čas na rekonštrukciu domu. Je to ideálny čas na umiestnenie krbovej vložky do interiéru, o ktorej tak dlho snívame, aby sme si rovnako príjemné teplo a komfort mohli užívať aj v zime. 

Pokiaľ sa to týka aj vás a vášho domu, máme pre vás niekoľko rád, ako si tento univerzálny doplnok s funkciou vyhrievania interiéru vybrať a na miesto inštalovať bez najmenších starostí. 

Teplo je v dome predsa veľmi dôležité, pretože zaisťuje nielen pohodlie a komfort, ale aj ochranu tela pred nečakanými ochoreniami, prechladnutím a niekedy aj problémami s erekciou. Ako iste viete, od správnej teploty interiéru predsa závisí aj naša nálada. 

Stačí vám k tomu kvalitná krbová vložka

Dnešné moderné krby už dávno prestali byť len tichou dekoráciou v dome či byte. Takéto prvky sa úspešne vyrovnávajú s funkciou ohrievačov v chladnom období, s výhradou správneho výberu samotnej krbovej vložky. Tá môže byť:

  • s otvoreným alebo uzavretým dizajnom;
  • s elektrickým vykurovaním, na drevo alebo pelety;
  • určená pre konkrétny výkon.

V každom prípade musí vami vybraná a tá najlepšia krbová vložka zodpovedať určitým rozmerom,  konštrukčným vlastnostiam a ploche miestnosti, ktorú chcete vyhriať. Ani zďaleka to nie je všetko. 

Najdôležitejšie parametre pri výbere krbovej vložky

Zohľadniť cenu krbovej vložky s ohľadom na váš rodinný rozpočet nie je vždy najlepšie a jediné riešenie. Aby ste boli v zime spokojní, mali by ste myslieť aj na ďalšie vlastnosti tohto dizajnového vykurovacieho systému. Tými najdôležitejšími sú:

  • hmotnosť a rozmery – zohrávajú rozhodujúcu úlohu, pretože určujú stupeň prenosu tepla a dobu jeho zadržiavania v interiéri;
  • účinnosť – čím je vyššia, tým lepšie;
  • materiál, z ktorého je výrobok vyrobený;
  • ďalšie možnosti, ktoré zahŕňajú tlmič, ktorý zaisťuje uchovanie tepla po spálení guľatiny, a dvojité dodatočné spaľovanie, čo pomáha znižovať spotrebu paliva;
  • možnosť prívodu vzduchu – kyslík prichádzajúci zvonku vám umožňuje udržiavať proces spaľovania pod kontrolou;
  • dizajnové prvky;
  • značka výrobcu a cena.

Kvalitná teplovzdušná krbová vložka Romotop týmito vlastnosťami určite disponuje, o čom sa stačí len presvedčiť a dovolenkovými teplotami si aj v zime atmosféru v dome jednoducho spríjemniť.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button