Aktuality

Sociálna výdajňa v Zlatých Moravciach je ekologická

poradna

Zlaté Moravce sa uberajú cestou udržateľného rozvoja a ekológie. Okrem finančne a časovo náročných projektov ako sú zelené strechy alebo moderná kompostáreň, sa rozhodli staviť na jednoduché, rýchle, lacné a fungujúce riešenia.

Napríklad bežnú sociálnu výdajňu šiat a základných potrieb pre sociálne odkázaných za päť rokov postupne zmenili na malé ekocentrum, ktoré začali využívať ľudia zo širšieho okolia. Jolane Čulákovej viac povedala koordinátorka aktivačnej činnosti a pracovníčka sociálnej výdajne v Zlatých Moravciach Mária Ďurčeková.

Sociálnu výdajňu, ktorá sa postupne mení na malé ekologické centrum, financuje tretí rok mesto Zlaté Moravce. V trende udržateľnosti a v ochrane životného prostredia chcú pokračovať aj v novom komunitnom centre, ktoré plánujú otvoriť v októbri. Jeho súčasťou bude práčovňa, kde si budú môcť sociálne odkázaní obyvatelia oblečenie oprať a využívať čo najdlhšie.

Zdroj: Autor: Jolana Čuláková
https://reginazapad.rtvs.sk/clanky/z-regionu/
 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button