AktualityPozvánky

Spomienkové stretnutie pri príležitosti 77. výročia SNP

poradna

Mesto Zlaté Moravce, Mestské stredisko kultúry a športu, Miestny klub vojenských výsadkárov SR a Základná organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Vás pozýva 27. augusta 2021 o 15:00 h na spomienkové stretnutie (Námestie hrdinov) pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania, ktoré sa datuje k 29. augustu.

Už sedemdesiatšesť rokov sa nám vynárajú smutné spomienky v našich mysliach vždy, keď sa zahľadíme na meravé pomníky, ktoré stoja na pamiatku padlých bojovníkov v Slovenskom národnom povstaní.

Počas II. svetovej vojny sa 29. augusta 1944 proti vstupu nemeckého Wehrmachtu na územie Slovenskej republiky začalo ozbrojené povstanie slovenského domáceho odboja – Slovenské národné povstanie (SNP). Centrom povstania bola Banská Bystrica a postupne sa v bojoch proti nacistom pokračovalo v oslobodzovaní krajiny až do jari v roku 1945.

Pri týchto bojoch zahynulo veľmi veľa ľudí. Pietne spomienky na ich hrdinstvá si pravidelne pripomíname vďaka Základnej organizácií zväzu protifašistickej bojovníkov v spolupráci s Mestom a Mestským strediskom kultúry a športu aj u nás, v Zlatých Moravciach.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button