AktualityKomerčné články

Nestihli ste dovolenku v sezóne? V Chorvátsku si ju užijete aj počas jesene

poradna

Nestačia vám na navodenie príjemnej atmosféry a relaxu fotografie a cestopisné snímky z internetu? Ani nemusia, V dnešnej dobe si môžete dovolenku a leto veľmi jednoducho užívať po celý rok. Stačí si vybrať vhodnú destináciu a vycestovať za nevšednými zážitkami na vlastnom aute.

A presne s takouto destináciu vás zoznámime aj v našom článku a prezradíme vám, prečo v nej stráviť vašu dlho plánovanú a vysnívanú dovolenku. 

Krátka a pohodlná cesta autom

Pokiaľ vás od dovolenky v exotike odrádza dlhá cesta lietadlom alebo iným dopravným prostriedkom, do prekrásneho Chorvátska sa dostanete behom niekoľkých minút svojím vlastným autom. Tento druh dopravného prostriedku vás zároveň zbavuje množstva obmedzení, ktorým sa pri inej doprave nedá vyhnúť. Všetko si môžete naplánovať podľa seba a harmonogram dovolenky, cesty a výletov kedykoľvek podľa potreby zároveň zmeniť. 

Celoročne ideálne počasie na relax

Dovolenková sezóna v Chorvátsku začína niekedy začiatkom mája. Pre tých, ktorí milujú miernejšie teploty, je však vhodné vycestovať sem aj na konci septembra. Počasie je aktuálne v chorvátskych strediskách úžasné: slnko už toľko nehreje, fúka príjemný ľahký vánok a more si udržiava aj v tomto ročnom období teploty okolo + 22-24 ° C. 

Chutná, zdravá a lacná kuchyňa

V prvej polovici jesene sú trhy plné čerstvého ovocia a zeleniny. Ich ceny sú oveľa nižšie ako v lete, aj preto všade turisti čakajú na reštaurácie s lacným, ale veľmi chutným a farebným jedlom, ktoré sa okrem iného podáva vo veľkých porciách. Lahodný obed alebo večeru sa oplatí zapiť kvalitným miestnym vínom. 

Najlepší čas na výlety

Spoznávať pamiatky pod páliacim slnkom je vyčerpávajúce. Nie každý dobre znáša odpočinok v teple, nehovoriac o tom, ak sa výlet rozloží na celý deň. Počas jesene a v pohodlnej rifľovej bunde bude spoznávanie miestnych atrakcií a historických pamiatok príjemnejšie a užijete si ho oveľa viac.

Tak sa o tom presvedčte a leto si v prekrásnom Chorvátsku predĺžte a plnými dúškami užite. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button