AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce 28.10.2021

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia ), ktoré sa konalo dňa 28.10.2021/štvrtok/ o 8.30 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku a v okrese Zlaté Moravce. Od
    1.11.2021 je okres Zlaté Moravce podľa COVID-19 automatu v 2. stupni ohrozenia ( farba bordová ).
  • Vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach Mgr. Chrenková podala informáciu ohľadom ZOS,DOS, MŠ a ZŠ. Situácia v ZOS a DOS je stabilizovaná, platí stále zákaz návštev v ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a vládou SR. Všetky MŠ, ZŠ, CVČ, ZUŠ a školské kluby v meste sú v štandardnom režime bez obmedzení.
  • MsKŠ funguje v nezmenenom režime. Mestská knižnica a Kino funguje v zmysle platného COVID- automatu.
  • Technické služby mesta Zlaté Moravce pracujú v nezmenenom režime pri dodržiavaní všetkých hygienických opatrení. Technické služby žiadajú občanov mesta, aby dodržiavali otváracie hodiny na mestských cintorínoch počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, ktoré sú: 30.10.2021 Sobota – 7.11.2021 Nedeľa 7:00 hod. – 21:00 hod.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu a kontaktoval vedenie Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že je v 1. fáze reprofilizácie, 6 lôžok je reprofilizovaných na COVID -19 a nemá hospitalizovaných pacientov na COVID-19 ani zamestnancov. Situácia je stabilná, v prípade zhoršenia situácie, je nemocnica materiálne aj technicky pripravená.
  • Krízový štáb informuje občanov mesta, že Mobilné odberové miesto na Trhovisku, ul.Sama Chalupku, Zlaté Moravce je v prevádzke nasledovne:

  • Službyt m. p. Zlaté Moravce pracuje v nezmenenom režime pri dodržiavaní všetkých hygienických opatrení. Službyt m. p. informuje občanov, že vzhľadom na pandemickú situáciu ruší všetky schôdze vlastníkov bytov.
  • Krízový štáb v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Nitre upozorňuje občanov na nebezpečenstvo krádeží na cintorínoch a krádeží vlámaním do motorových vozidiel zaparkovaných v blízkosti cintorínov v období pred a počas Sviatku všetkých svätých a sviatku Pamiatky zosnulých. V tejto súvislosti odporúčame občanom:
    ► Po zapakovaní mororového vozidla skontroľovať jeho
    uzamknutie
    ► Nenechávať vo vozidle na viditeľnom mieste položené cenné
    veci a doklady
    ► Pri návšteve cintorína venovať zvýšenú pozornosť svojim
    osobným veciam
    ► Ak sa stanete obeťou zlodejov, okamžite kontaktujte políciu na
    telefónnom číslo 158.
  • Krízový štáb upozorňuje občanov, že všetky potrebné informácie, vrátane opatrení na základe Covid automatu sú k dispozícií na stránke www.korona.gov .sk.
  • Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID-19 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button