AktualityKoronavírus

Prevádzka MŠ Štúrova je prerušená do 19.11.2021

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 16. 11. 2021 /utorok/ o 12,00 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku a v okrese Zlaté Moravce.
  • Krízový štáb mesta telefonicky kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že je v 3. fáze reprofilizácie, tzn., že je 30 reprofilizovaných lôžok, z toho 20 lôžok je obsadených pacientami s ochorením COVID-19. Nemocnica postupuje podľa príkazu ministra zdravotníctva a dnešným dňom sú odkladané hospitalizácie pacientov. Aj v odbore vnútorné lekárstvo sú tiež reprofilizované lôžka pre pacientov s ochorením COVID -19.
  • Vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach Mgr. Chrenková podala informáciu ohľadom ZOS, DOS, MŠ a ZŠ. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a vládou SR. Stále platí zákaz návštev v ZOS. Klientov a zamestnancov, ktorí mali záujem vedúca ZOS objednala na očkovanie. V prípade výskytu ochorenia COVID – 19 v školách a v školských zariadeniach sa ZŠ, MŠ, CVČ, ZUŠ riadia pokynmi RÚVZ v Nitre a zabezpečujú karanténne opatrenia v školách. V MŠ Štúrova RÚVZ v Nitre, rozhodnutím nariaďuje zákaz prevádzky 1. triedy a 3. triedy od 12.11.2021 do 19.11.2021. Z dôvodu nedostatku detí v 2. triede sa ruší prevádzka aj tejto triedy. Z uvedeného dôvodu je prevádzka MŠ Štúrova prerušená do 19.11.2021 vrátane.
  • Všetky kultúrne a divadelné podujatia sú z dôvodu zhoršenej pandemickej situácie pozastavené. Konanie zrušených podujatí je presunuté na jar 2022. Adventné podujatia sú pripravené a uskutočnia sa podľa vývoja pandemickej situácie.
  • Z dôvodu zhoršujúcej pandemickej situácie môžu v prípade záujmu občania využiť možnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19.
  • Priebežne sa dopÍňajú ochranné a dezinfekčné prostriedky
  • Režim Mestského úradu zostáva nezmenený.

Úradné a pokladničné hodiny na MsÚ sú nasledovné:
Pondelok 8.00 hod. – 12.00 hod.
Utorok     8.00 hod. – 12.00 hod.
Streda   12.00 hod. -16.00 hod.
Štvrtok   8.00 hod. – 12.00 hod.
Piatok    8.00 hod. – 12.00 hod.

  • Krízový štáb informuje občanov, že všetky potrebné informácie, vrátane opatrení na základe Covid automatu sú k dispozícií na stránke www.korona.gov.sk.
  • Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID-19.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button