AktualityKomerčné články

5 tipov, ako vniesť do domova pohodu a pokoj

poradna

Zariadenie domácnosti prispôsobujeme svojmu vkusu a potrebám. Doma si chceme po náročnom dni oddýchnuť. Túžime sa mať dobre. Každému sa páči niečo iné. Pri ich výbere bytových doplnkov a dekorácií vychádzajte z toho, čo už doma máte. Skúste to len oživiť. Prinášame vám päť tipov, ktoré k vytvoreniu domáceho pokoja a pohody určite prispejú. Je len na vás, či si z nich niečo vyberiete.

1; Nechajte prehovoriť farby

Neovplyvňujú len prostredie, ale aj vaše celkové rozpoloženie. Biela sa na steny používa najčastejšie a nie je to náhoda. Opticky zväčšuje priestor, je optimistická a vzbudzuje radosť a nádej, ale keď to s ňou preženiete, môže pôsobiť sterilne. Na jednu stenu v izbe nalepte vliesové tapety. Izbu oživia a tak prirodzene zútulnia. Výber prispôsobte izbe, v ktorej ju chcete použiť. Tapeta, na ktorej prevláda modrá upokojuje a navodzuje pocit relaxácie. V spálni ju určite oceníte. Do obývačky umiestnite niečo výraznejšie. Cez deň potrebujete energiu. Žltá, červená, oranžová a zelená vám jej prinesie najviac. Výber prispôsobte zariadeniu a celkovému štýlu izby. S množstvom farieb to nepreháňajte, aby to nakoniec nepôsobilo rušivo. 

2; Zahrejú na tele aj na duši

Príjemná vôňa tiež dokáže našu náladu priaznivo ovplyvniť. Vyberte si aromatickú sviečku s vôňou, ktorá sa vám najviac páči. Zapáľte si ju len tak. Špeciálnu príležitosť na to nepotrebujete. Nemusí byť len jedna. Vytvorte si príjemnú romantickú atmosféru a zabudnite na každodenné starosti. Uvarte si čaj a začítajte sa do knihy od obľúbeného spisovateľa. Polhodinka pre seba na načerpanie energie úplne postačí. V súčasnosti sa veľkej obľube tešia aróma difúzery a esenciálne oleje. Majú príjemnú upokojujúcu vôňu. Vyberte si tú, ktorá sa vám najviac páči. Prispôsobte ich ročnému obdobiu. V lete si doprajte niečo osviežujúce, v zime siahnite po vôni, kttorá pomôže vytvoriť príjemne hrejivú atmosféru. 

3; Zelená vo všetkých odtieňoch

Izbové rastliny berieme ako samozrejmosť. Domácnosť si bez nich nedokážeme predstaviť. Rozkvitnutá orchidea a vždyzelené rastliny s rôznymi ornamentami na listoch patria medzi najobľúbenejšie. Starostlivosť o ne nie je náročná a presvetlia aj ten najtmavší kút. Ich priaznivé účinky na nás a naše prostredie všetci dobre poznáme. Čerstvá kytička kvetov ako dekorácia je tiež zdrojom radosti, ktorú si môžete dopriať aj počas roka. Kvety majú špeciálny upokojujúci účinok. Keď sa s nimi rozprávate, vraj sa im darí lepšie. Lepšieho poslucháča, ktorý vám nebude odvrávať a skákať do reči budete doma ťažko hľadať. 

4; Pohodlie nadovšetko 

Pri slovíčku pohodlie sa väčšine z nás v predstavách vybaví veľká sedacia súprava s množstvom vankúšov. Sedačka sa vám musí páčiť, ale nezabudnite si na ňu pri výbere aj sadnúť. Niektoré sedačky sú príliš široké a zle sa na nich sedí. Iné sú veľmi nízke. Vstať z nej vám bude časom robiť problém. Nakoniec pôvodný výber možno prehodnotíte. Sedačku vylepšíte vankúšikmi v rôznych farbách, vzoroch a materiáloch, ktoré môžete kedykoľvek vymeniť. Sedaciu súpravu tak často meniť pravdepodobne nebudete.

5; Závesy pre pokoj a harmóniu

Minimalizmus záclony a závesy neuznáva, ale je len na vás, či si nimi okná ozdobíte. Sú ľudia, ktorým prázdne okná prekážajú. Vďaka nim celá izba pôsobí útulnejšie. Prepojte ich s farbou na sedačke, koberci alebo doplnkoch. Prispôsobte ich ročným obdobiam. Niekedy stačí zmeniť naozaj málo a izba vyznie inak, ako sme zvyknutí. Nemusia popri okna len tak visieť. Zviažte ich mašľou alebo dekoračnými sponami. Z jednofarebného závesu s výraznejšou štruktúrou materiálu sa vďaka spone stane neprehliadnuteľná dekorácia, s ktorou vám bude v izbe oveľa príjemnejšie.  


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button