AktualityKomerčné článkyŠkoly

Pôsobenie americkej asistentky výučby anglického jazyka na Obchodnej akadémii v Zlatých Moravciach

poradna

Od 1. 9. 2021 pôsobí na našej škole mladá asistentka výučby anglického jazyka (ETA) zo Spojených štátov amerických v rámci programu Fulbrightovej komisie v Slovenskej republike.

Volá sa Elisabeth Logan Petkosek a pochádza z Alexandrie, Virginia, Washington D.C. Pred príchodom na Slovensko ukončila bakalárske štúdium, ktoré bolo zamerané na ekonomiku a zahraničné veci. Po návrate domov zo Slovenska bude pokračovať v magisterskom štúdiu, v ktorom sa špecializuje na zahraničné služby so zameraním na medzinárodné vzťahy.

Ako je všeobecne známe, Američania sa neradi učia cudzie jazyky. Logan je však svetlou výnimkou – okrem svojho materinského jazyka sa dohovorí nemecky a španielsky.

Hlavnou náplňou práce asistentky výučby anglického jazyka, ako vyplýva z názvu, je asistovať slovenskému učiteľovi pri vyučovaní. Jej prítomnosť na našej škole pozitívne ovplyvnila postoj žiakov k učeniu sa anglického jazyka, pretože majú možnosť využiť svoje vedomosti a komunikačné zručnosti v každodennom styku s rodenou Američankou a prínosom jej pobytu je nielen zlepšenie úrovne jazyka, ale aj obohatenie o znalosť kultúrnych rozdielov medzi Američanmi a Slovákmi.

Okrem priamej výučby anglického jazyka vedie Logan dva mimoškolské krúžky – „Četujeme s Logan“, ktorý je určený pre všetkých žiakov školy a „Konverzácia k maturitám“, ktorý je zameraný na rozvoj jazykových zručností maturantov.

Aktívne sa zúčastňuje všetkých podujatí, ktoré sú organizované školou. Svojou priateľskou povahou, otvorenosťou a rešpektom si za krátky čas strávený v Zlatých Moravciach dokázala nájsť priateľov nielen medzi učiteľmi obchodnej akadémie, ale tiež aj medzi našimi žiakmi.

Veríme, že sa jej bude u nás páčiť a odnesie si domov veľa dobrých spomienok na našu krajinu, mesto, školu a ľudí, s ktorými sa počas školského roka stretne.

PK cudzích jazykov

Prezentácia školy OA Zl.Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button