Komerčné články

Kožné problémy, ktorých sa môžete veľmi jednoducho zbaviť

poradna

Jedným z najdôležitejších orgánov tela je pokožka, ktorá má nielen ochrannú, ale aj estetickú funkciu. Avšak, vplyvom veku, génov a okolia sa jej pôvodný stav mení a zhoršuje. Komplikuje to veľmi veľa vecí. Bez ohľadu na pôvod, sa dajú viaceré kožné problémy úspešne liečiť. 

Poďte sa spolu s nami pozrieť na tie najčastejšie problémy, ktorých sa dá ľahko zbaviť. 

Úspešná a účinná liečba akné 

Liečba akné závisí predovšetkým od miery a jej formy. Okrem toho treba brať do úvahy napríklad to, či máte obzvlášť citlivú pokožku alebo ste alergický na niektoré látky. V závažných prípadoch ochorenia je potrebné komplexnú liečbu akné konzultovať s dermatológom. V miernych prípadoch sa môžete pokúsiť zmierniť príznaky sami. 

  • Tea Tree olej je prírodný esenciálny olej, ktorý sa získava z čajovníka. Pôsobí antibakteriálne a pri liečbe akné sa aplikuje priamo na zapálené alebo začervenané miesta pokožky. 
  • Šalviový olej pôsobí aj proti baktériám, ktoré sa podieľajú na zápaloch kože. V rámci liečby akné možno desať dielov olivového oleja zmiešať s jedným dielom šalviového oleja. 
  • Harmanček parný kúpeľ otvára póry a má protizápalový účinok tiež. 

Samozrejme, dôležité je, aby bolo o pleť dobre postarané a využívali ste na to pravidelne aj umývadlá v kúpeľni. Hygiena je v súčasnosti veľmi potrebná a pleť sa vám za ňu určite poďakuje!

Mykóza alebo pleseň nechtov

Každý, kto má pleseň na nechtoch rúk alebo nôh, sa musí pripraviť na zdĺhavú terapiu. V mnohých prípadoch je to skúška vašej trpezlivosti. Ako na to?

V prvom rade je dôležitá prevencia. Teda vyhýbať sa faktorom, ktoré toto ochorenie spôsobujú. Opäť je to o hygiene. Ak sa pleseň usadí v nechte, napadne proteín keratín, ktorý nechty spevňuje. Tie potom menia farbu a stávajú sa drobivými.

Každý, kto má preto podozrenie, že by mohol mať na nechtoch plesňovú infekciu, by mal určite navštíviť lekára, alebo ešte lepšie dermatológa. Títo odborníci vás nepríjemnej mykózy nechtov zbavia najlepšia a najrýchlejšie. 

Ako rýchlo sa to ale stane, sa líši od človeka k človeku a formy mykózy. Po prvé, nechty na rukách rastú oveľa rýchlejšie ako nechty na nohách. Na druhej strane hrá rolu, ktorý necht je napadnutý, ako veľmi sa v ňom pleseň rozšírila a v akom zdravotnom stave sa pacient nachádza.

Najlepšie je teda navštíviť špecializované stredisko alebo kliniku a zbaviť sa týchto nepríjemných kožných ochorení raz a navždy.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button