AktualityKomerčné články

Skvelé tipy, ako byť aj počas práce z domu produktívny a plný energie

poradna

Práca v home office bola ešte pred dvoma rokmi pre mnohé firmy a zamestnancov nepredstaviteľná. Tento typ vykonávania pracovných úloh vyvolával veľa nepríjemných otázok. Doma sú predsa podmienky na rozptyľovanie a nesústredenosť ideálne. Doba sa ale zmenila. Ako v takomto prostredí ale pracovať a udržať si miesto, aj keď okolo vás neustále behajú malé deti alebo nervózny partner?

Nasledujúce tipy by vám mohli v tomto smere veľmi dobre pomôcť. 

Nájdite si miesto a vytvorte správnu atmosféru

Pocit kancelárie vo vlastnom byte sa nedá vytvoriť len tak ľahko, ale s menším úsilím to určite zvládnete! Nemusí to byť nevyhnutne veľký pracovný kancelársky stôl, dôležité je, aby na pracovnej ploche boli iba veci, ktoré skutočne potrebujete k práci. 

Všetko, čo by vás mohlo rozptyľovať, odložte. To podporí vašu koncentráciu a vytvorí príjemnú pracovnú atmosféru. Ideálna je aj miestnosť s dverami, ktoré sa dajú zavrieť, aby bolo možné nerušene vybavovať aj stretnutia a telefonovať. Dobré kancelárske kreslo je základ. Ak ho ešte nemáte, investícia by sa vám a vášmu telu, najmä chrbtu, mohla určite vyplatiť. 

Udržujte rutinu

Ranná cesta do kancelárie už nie je počas lockdownu asi potrebná, no rozhodne by ste sa mali držať tejto rannej rutiny. Ako? Vstaňte, osprchujte sa, oblečte a choďte na krátku prechádzku. Vstaňte vo zvyčajnom čase a pripravte sa svojím oblečením, ako keby ste dnes išli do kancelárie. Uznávame, že pokušenie pracovať v teplákoch je veľké. Hranice medzi prácou a voľným časom sa však príliš rýchlo stierajú a vám to môže spôsobiť najmä na konci mesiaca nemalé pracovné problémy.

Vybavte sa potrebnou technikou

Aby bola j z domu vaša práca tak jednoduchá ako v kancelárii, mali by ste sa vybaviť technikou, ktorú ste využívali v práci. Patria sem plné tonery Canon v tlačiarni, počítač, Wifi pripojenie a mobilný telefón. Podporiť svoju mobilitu a synchronizáciu s kolegami a celým pracovným tímom je vďaka moderným aplikáciám naozaj jednoduché, tak sa nimi vybavte. 

Nezabúdajte na pohyb a čerstvý vzduch

Ak ste si domácu kanceláriu vybavili potrebným a multifunkčným dizajnovým nábytkom, určite sa vám bude pracovať lepšie. O chuť do plnenia vašich pracovných povinností sa však postará aj pohyb na čerstvom vzduchu. 

Zaraďte preto do svojho každodenného života cvičenie. Využite každú príležitosť nadýchať sa čerstvého vzduchu a v lepšom prípade aj spojiť prácu s relaxom. Môžete napríklad telefonovať počas prechádzky alebo tráviť prestávky na obed vonku. Uvidíte, že to zaberie. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button