AktualityKomerčné články

Výhody online marketingu, vďaka ktorým môžete v podnikaní uspieť aj vy

poradna

Online marketing alebo digitálny marketing v podstate zahŕňa všetky marketingové aktivity na internete. Oproti klasickým offline marketingovým opatreniam ponúkajú tie online množstvo výhod. Meranie, cielené zosúladenie alebo optimalizácia rozpočtu – zoznam výhod je naozaj dlhý! 

V nasledujúcom článku vás s nimi zoznámime a vysvetlíme si, ako môžu pomôcť vášmu biznisu.

Meranie úspechu 

Meranie úspešnosti kampane je určite jednou z najdôležitejších výhod digitálnej reklamy, ktorú spolu s novou ready made s.r.o. v podnikaní určite oceníte. Úspešnosť všetkých digitálnych opatrení možno merať na mnohých miestach, pričom zistíte:

  • Koľko ľudí skutočne videlo vašu reklamu a koľko z nich interagovalo?
  • Koľko ľudí kvôli tomu prišlo na váš web, čo ich zaujímalo a ako intenzívne?
  • Koľko ľudí navštívilo pobočku, nakúpilo online alebo sa prihlásilo sa na odber noviniek?

V skutočnosti nám dnes Google poskytuje meranie návštevnosti obchodu po kliknutí na online reklamu veľmi jednoducho a rýchlo. To je v súčasnosti jedinečné pre všetky formy reklamy.

Rýchle zacielenie

Ďalšou veľkou výhodou všetkých ponúkaných opatrení digitálneho marketingu je schopnosť osloviť cieľové skupiny veľmi podrobným a špecifickým spôsobom. Interakcie s vlastnou webovou stránkou vám navyše pomáhajú opätovne osloviť zainteresovaných používateľov (remarketing) a nájsť a osloviť podobne hodnotných, zatiaľ neznámych ľudí. S modernou reklamou Google je to naozaj hračka.

Jednoduchá interakcia s publikom

Jednou z najdôležitejších výhod online reklamy je, že vám umožňuje aj interakciu, teda ponúka spätnú odozvu. V najjednoduchšom prípade ide o kliknutie. Interakcia s reklamným médiom (dlhšie pozeranie, mapa trasy v banneri, zobrazenie videa) však znamená aj väčšie zapojenie ako napríklad zhliadnutie plagátu, reklamy alebo počúvanie spotu v rádiu. Tieto faktory je možné merať, vyhodnocovať a tým aj optimalizovať. Na tieto účely môžete tiež využiť veľmi obľúbenú reklamu na Facebooku, pretože sociálne siete ľudia navštevujú a využívajú neustále.

Nájdite si na tvorbu online reklamy profesionálov v odbore a presvedčte sa v praxi, že naozaj veľmi dobre pomáha a funguje. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button