AktualityKomerčné články

Tipy nielen pre začiatočníkov, ako sa pripraviť na úspešný lov

poradna

Poľovníctvo je koníček a záľuba, na ktorú sa musíte dôkladne pripraviť. A pre tých, ktorí sa vyberajú za týmto dobrodružstvom po prvýkrát, to platí dvojnásobne, pretože vo výbave každého poľovníka sú zbrane a iná profesionálna technika, ktorá sa musí používať správne a s ohľadom na bezpečnosť. 

S našimi jednoduchými tipmi nič dôležité určite nepodceníte. 

Príprava je základ úspechu

Pred otvorením sezóny je vhodné nielen pre začiatočníkov precvičiť si streľbu. Komplexy gymnastických cvičení zameraných na posilnenie a zahriatie svalov ramenného pletenca a dolnej časti chrbta nebudú zbytočné rovnako ako kontrola dôležitej prevodovky v aute.

Pred sezónou je užitočné preskúmať aj oblasť, kde sa táto vzrušujúca aktivita bude odohrávať a dozvedieť sa o rôznych druhoch lovu. Nájsť si na prvé spoločné cesty do prírody odborníka nebude určite na škodu. 

Aj príprava vybavenia a vhodného poľovníckeho oblečenia je nevyhnutná pre úspešný a príjemný lov. Staré oblečenie by sa malo dôkladne skontrolovať, či je ešte vhodné. Voľné oblečenie, suchá, teplá, pohodlná spodná bielizeň a obuv vám pomôžu cítiť sa sebaisto aj v chladných a daždivých dňoch.

Výbavu nakupujte u profesionálov a vyhnete sa problémom

Ak máte všetko naplánované, treba pristúpiť k výberu. V špecializovaných predajniach je prezentovaný obrovský sortiment zariadení od rôznych výrobcov. Výber správnej možnosti nie je ale vždy jednoduchý, najmä pre začiatočníkov. Na uľahčenie výberu batohov, stanov, oblečenia a iných doplnkov na lov sa odporúča využiť rady profesionálov. Vedia, kde kúpiť oblečenie, kvalitné ďalekohľady či potrebné vybavenie, čo kúpiť poľovnému psovi a koho požiadať o radu, ak je niečo nejasné. Tak na o myslite a určite sa v prírode a pri love nestratíte.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button