AktualityŠkoly

Vianočný pozdrav zo ZŠ na Robotníckej ulici

poradna

Vianočný stromček, medovníčky, prskavky, rolničky. To všetko patrí k neodmysliteľným symbolom Vianoc, najkrajších a najčarovnejších sviatkov roka. Nikto z nás netušil, že tento rok budeme znovu tráviť Vianoce v ťažkej „covidovej“ dobe.

Zákerná vlna choroby sa rozhodla , že aj naďalej bude vyčíňať a napádať ľudí. Mnohí z nás ju prekonali , mnohí z nás stratili našich blízkych či známych, ale hlavne takmer vo všetkých nás zanechala strach a obavy. Preto skúsme viac ako inokedy slovo najčarovnejšie premeniť na idylu pri sviatočnom stole, keď celá rodina pri blikajúcich sviečkach nachvíľu zatvorí do fiktívnej skrine každodenné starosti, keď pri nádherne znejúcich vianočných koledách a piesňach si zaspieva spolu, keď celý večer otec s mamou sa budú usmievať, keď deti na kolienkach mám budú cítiť teplo sálajúce zo srdca, keď ruka otcova nadlho pohladí, keď navzájom povieme si : „Ľúbime Vás…“
Snáď najviac sa na Vianoce tešia naši najmenší – deti. Každoročne sa v škole učia básničky, pesničky, vinše, aby pripravili pre rodičov predvečer týchto krásnych sviatkov. Ich rozžiarené očká a nekonečne dlhý úsmev na tvári, keď sa im to podarí či aj nepodarí, by isto radi videli rodičia aj dnes.
Preto sme sa rozhodli, že vianočnú idylu, ktorú sa po iné roky snažia rodičom vytvoriť v škole, vytvoria virtuálne prostredníctvom videa plného básní , vinšov, piesní a tanca. Tradične sme vždy zakončili príjemný vianočný podvečer tradičnou Tichou nocou a dúškom vianočného punču. Skúste sa preniesť s nami do našej školy , nachvíľu zastaviť , sadnúť si , urobiť si punč a vychutnať rozžiarené očká Vašich detí.

Video:

Prajem Vám, aby príjemný podvečer s dúškom vianočného punču i medovníčkov vo všetkých zanechal nezabudnuteľný moment i odkaz Malého princa, chlapca z Exupéryho rozprávky pre dospelých: „Ľudia pestujú päťtisíc ruží v jedinej záhrade a nenachádzajú v nej to, čo hľadajú, pretože to, čo hľadajú, by sa mohlo nájsť v jednej, jedinej ruži…“
Dovoľte mi popriať, aby ste našli takúto ružu práve Vy! Aby Vás sprevádzala nielen počas nadchádzajúcich sviatkov, ale po celý svoj život. Aby po sviatkoch preplnené kontajnery odpadom z darčekových obalov tíško šepkali, je v nás kus lásky!
Skúsme pri bohato prestretom štedrovečernom stole venovať skromnú myšlienku ľuďom trpiacim a poprosiť Ježiška o zdravie a rovnaké blaho pre všetkých bez rozdielu.
Aj keď každý z nás prežil v tomto ťažkom roku svoj vlastný príbeh, svoje starosti, radosti, stresy i úsmevné chvíle, predsa máme niečo spoločné a tým je táto škola, ktorá sa stala, či chceme alebo nechceme, súčasťou nášho života. Verím, že rovnako ako ja, všetci sa budeme tešiť zo stretnutia v budúcom roku a dúfam, že podanie ruky či objatie kamaráta bude nie obavou ale radosťou.

Mária Herdová riaditeľka ZŠ

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button