Komerčné články

Koše, dávkovače mydla a ďalších 8 dizajnových vychytávok do domácnosti

Spomedzi všetkých nových technológií, ktoré sa infiltrujú do nášho každodenného života, je bezdotyková technológia tá, ktorá nenápadne ovládla naše domácnosti.

Od kuchynskej batérie a rukoväte chladničky cez splachovacie páčky toaliet až po smetné koše… to sú všetko povrchy, ktorých sa dotýka takmer každý vo vašej domácnosti a teraz, v neľahkých časoch pandémie, možno naozaj stojí za zváženie, či nenastúpiť do rozbehnutého vlaku bezkontaktných technológii aj vo vašej domácnosti. V dnešnom článku vám predstavíme desať „hands-free“ doplnkov do domácnosti, s ktorými odporúčame začať.

  1. Bezdotykový odpadkový kôš

Áno, odpadu sa je možné zbaviť aj štýlovo! Funkcia handsfree otvorí veko a pomôže vám zbaviť sa odpadu jednoduchým mávnutím ruky pred senzorom odpadkového koša. Tieto modely odpadkových košov sú jednoduché a pohodlné na používanie, nehovoriac o tom, že dokážu zapadnúť do dizajnu vašej kuchyne alebo kúpeľne bez toho, aby priťahovali príliš veľa pozornosti alebo prekážali. Hoci smetné koše, ktoré sú ovládané nožným pedálom, už niekoľko desaťročí postačujú na to, aby bola táto položka vašej domácnosti bezdotyková, technológia expanduje a poskytuje nám novú škálu možností. Mnohé z bezdotykových košov sa kombinujú s recyklačnými komponentmi pre riešenie odpadu typu „všetko v jednom“.

  1. Bezdotykové spínače svetiel

Pokiaľ ide o implementáciu bezdotykových povrchov, spínače svetiel sú logickým miestom, kde začať. Spínačov sa niekoľkokrát denne dotýkajú rôzni členovia domácnosti, čím vzniká opakovaná príležitosť na prenos choroboplodných zárodkov. Ako alternatívu nainštalujte bezdotykové spínače osvetlenia, ktoré sa aktivujú mávnutím ruky. Môžete tiež zvážiť umiestnenie senzorových svetiel do priestorov, ako sú kúpeľne a spálne. Pomáhajú šetriť energiu a negujú potrebu rozsvecovať svetlá, keď vchádzate do miestností a vychádzate z nich. Pre chvíle, keď už ležíte v posteli a nechce sa vám vstávať, aby ste vypli svetlá, sú ideálne osvetľovacie systémy, ktoré sa ovládajú hlasom alebo sa dajú ovládať pomocou smartfónu, tabletu alebo diaľkového ovládača.

  1. Bezdotykový dávkovač mydla

Bezdotykový dávkovač mydla nie je žiadnou novinkou. Nájdeme ho všade v komerčnom a priemyselnom prostredí. Teraz sa však tento bežný sanitačný výrobok, ktorý využíva infračervený senzor, prispôsobuje aj na domáce použitie. 

Automatické dávkovače mydla sú aktivované pohybom a umožňujú užívateľom ovládať dávkovač iba tienením rukou vďaka senzoru, ktorý potom vydáva štandardizovanú dávku mydla, alebo dezinfekčného prostriedku. Sú napájané batériou a sú hlavne bezdotykové, aby pomohli zastaviť šírenie baktérií a choroboplodných zárodkov vďaka eliminácii spoločného kontaktného bodu, čím sa znižuje riziko krížovej kontaminácie medzi používateľmi.

New Africa/shutterstock.com
  1. Bezdotykové kuchynské a kúpeľňové batérie

Hands-free kuchynské a kúpeľňové batérie sú čoraz populárnejšie, čo znamená aj to, že na trhu je čoraz viac rôznych štýlov, povrchových úprav a cenových relácií. Zatiaľ čo mnohé verzie hands-free batérií je možné zapnúť a vypnúť bez toho, aby ste sa ich dotkli, zvyčajne musíte teplotu nastaviť manuálne. Voľba teplej vody je vo všeobecnosti vhodná pre väčšinu kúpeľní. Pre kuchyňu však pravdepodobne využijete širší rozsah teplôt. To znamená, že môže byť pre vás ťažšie nájsť úplne hands-free riešenie, hoci niektoré špičkové modely vám umožňujú ovládať úrovne prietoku vody a dokonca aj teplotu pomocou hlasového ovládania. Majte na pamäti, že každá bezdotyková alebo automatická batéria pre vašu kuchyňu alebo kúpeľňu vyžaduje na prevádzku zdroj energie, hoci sa môže líšiť od batérií až po nízkonapäťový prúd.

  1. Automatická toaleta

Aj keď je rozsah hands-free toaliet na domáce použitie pomerne obmedzený, môžete nájsť niekoľko modelov, ktoré sú vhodné na umiestnenie do domácich kúpeľní. Môžete nájsť luxusné toalety s rôznymi integrovanými funkciami, ktoré nahradia vašu existujúcu toaletu, alebo vybavte vašu súčasnú toaletu novšími technológiami, aby ste znížili frekvenciu dotyku – napríklad automatickým bezdotykovým splachovaním.

  1. Smart termostat

Inteligentné termostaty majú funkcie ktoré vám uľahčia a spríjemnia život. Môžete si ich nastaviť podľa plánu, ktorý zodpovedá vášmu životnému štýlu a preferenciám. Napríklad môžete naprogramovať termostat tak, aby bola teplota nižšia počas dňa, keď nikto nie je doma a potom sa automaticky zvýši neskoro popoludní, keď sa vy a ostatní členovia domácnosti vraciate z práce a školy. Z pohodlia kresla alebo na kilometre vzdialenej chaty môžete ovládať panel a meniť nastavenia kedykoľvek chcete pomocou aplikácie vo svojom mobilnom zariadení. Tieto systémy vás tiež môžu upozorniť, keď je čas na rutinnú údržbu, alebo vám každý mesiac poskytnúť informácie o vašej spotrebe energie v reálnom čase.

  1. Bezdotykové kuchynské spotrebiče

Ak plánujete prestavbu kuchyne , je vhodný čas zamyslieť sa nad tým, aké spotrebiče sú dostupné v prémiových hands-free modeloch. Nájdete rúry, chladničky, umývačky riadu a varné dosky, ktoré sú ovládané bezdotykovým mechanizmom. Keďže niektoré z nich sú vstavané a prispôsobované na mieru, výber správneho zariadenia pre vašu renováciu a začlenenie spotrebičov do vášho dizajnérskeho plánu môže vyžadovať viac prieskumu a plánovania.

Archi_Viz/shutterstock.com
  1. Kuchynské skrinky a zásuvky

Svoje kuchynské skrinky môžete tiež zrenovovať, aby boli bez úchytiek. Od jednoduchých mechanizmov s dotykovou západkou až po sofistikovanejšie elektronické a mechanické systémy, máte niekoľko rôznych možností na modernizáciu vašich kuchynských skriniek spôsobom, ktorý dáva najväčší zmysel pre váš životný štýl a zvyky. Pri prieskume rôznych spôsobov modernizácie dvierok a zásuviek by ste mali zvážiť aj ostatných členov domácnosti a ich potreby.

  1. Robotický vysávač

Tento malý spotrebič s nízkym profilom, prechádza z miestnosti do miestnosti a robí za vás vašu najmenej obľúbenú prácu. Aj keď netvrdíme, že automatické vysávače dokážu vyleštiť striebro a oprášiť ozdobné lišty, sú však celkom účinné, pokiaľ ide o riešenie nechcených chlpov domácich zvierat a odstraňovania špiny z tvrdých podláh a kobercov. Zaujíma vás, ako funguje? Robotický vysávač využíva na pohyb po vašom domove navigačné nástroje, ako sú senzory, lasery a kamery a vysáva nečistoty do svojho smetného koša z tvrdých podláh, ako je drevo, dlaždice, laminát a kobercov s nízkym vlasom. Zariadenie využíva sadu inteligentných senzorov, ktoré pomáhajú dôkladne vyčistiť vaše podlahy. Automaticky sa tiež ukotví, vyprázdni a dobije. Aké pohodlné, však?

  1. Virtuálni asistenti

“Alexa, pusti nejakú hudbu!” Doteraz boli toto druhy príkazov, ktoré ste možno vydávali hlasovým asistentom. Technológia hlasového ovládania sa však rýchlo stáva nevyhnutnosťou – teraz aj v budúcnosti. Inteligentné reproduktory ako Amazon Echo a Google Home môžu byť v domácnostiach prítomné čoraz častejšie a jednoduchým pridaním smart zásuvky do našich lámp, svetiel, klimatizácií, motorizovaných závesov, či televízorov ich takéto zariadenia môžu jednoducho a nenápadne zapnúť a vypnúť len pomocou hlasového príkazu! Ste už pripravení premeniť svoj príbytok na inteligentný dom?

Zdroje informácií:


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button