Aktuality

Nemocnica v Zlatých Moravciach sa stará o dve desiatky pacientov s covidom

poradna

Pandémia koronavírusu postupne odchádza, zdravotníci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce však stále majú plné ruky práce, keďže sa starajú o dve desiatky pacientov s covidom. Do toho sa nemocnica chystá v prípade potreby poskytnúť zdravotnú starostlivosť pacientom, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine. Nemocnica svoje kroky koordinuje s mestom.

„Hoci je pandémia na ústupe, na jej definitívny koniec, hlavne v našom regióne, si ešte musíme počkať. K dnešnému dňu máme hospitalizovaných 20 pacientov s koronavírusom, z nich 12 je neočkovaných. Za uplynulý týždeň sme mali až 14 nových príjmov najmä z regiónu  levického a nitrianskeho  regiónu.  Ďalší 4 pacienti sú podozriví z ochorenia covid-19, aktuálne  čakajú na výsledok testu,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, riaditeľka zlatomoraveckej nemocnice. Pre covidových pacientov je vyčlenené stále jedno celé oddelenia a tento stav asi ešte niekoľko týždňov potrvá. Spomedzi kolegov im aktuálne chýba 7 zdravotníkov, u ktorých testy koronavírus potvrdili.

V súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine sa nemocnica zaoberá aj humanitárnou pomocou pre pacientov z Ukrajiny. „V súčinnosti s mestom riešime pomoc ukrajinským občanom, ktorí budú potrebovať  ubytovanie a  zdravotnú starostlivosť, nie je vylúčené, že to môžu byť aj pacienti s covidom či inými závažnými diagnózami,“ vysvetľuje MUDr. Horniaková.

Vzhľadom na malý záujem o vakcináciu, kedy za uplynulý týždeň podali len 26 dávok, nemocnica obmedzila prevádzku vakcinačného miesta na jeden deň v týždni, a to na piatok. Zároveň pripravuje aj úpravu prevádzkových hodín v mobilnom odberovom mieste.


Zdroj
nemocnicazlatemoravce.agel.sk
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button