Aktuality

Pridajte sa 
ku komunite mysliacej pozitívne

Ide to. A Združenie STORM to dokazuje už 20 rokov.

poradna

Pri tejto príležitosti pripravuje vydanie knihy príbehov ich klientov, divadelné predstavenie pre ľudí, ktorí si bežne nemôžu dovoliť ísť do divadla, ale aj KOMPOZIT – konferenciu a benefičný festival. 

Združenie STORM poskytuje ľuďom bezpečnejšie alternatívy k svojmu rizikovému správaniu. Od roku 2002 spája komunity a otvára tabuizované témy. Pôsobí v Nitre, Trnave, Seredi a vo Zvolene. Tento rok oslavuje svoje 20-te narodeniny. Oslavovať ich bude odborne, ale aj zábavne. 

„Už skoro 20 rokov pracujeme v oblasti drogovej problematiky a prevencie priamo na ulici s užívateľmi drog, s osobami v sex-biznise, s mládežou, ktorá trávi svoj čas v uliciach sídlisk, ale aj priamo v školách a v iných inštitúciách. Momentálne sme najväčšou organizáciou tohto druhu na Slovensku a jediným takto pracujúcim združením v Trnavskom a Nitrianskom samosprávnom kraji,“ hovorí štatutárny zástupca Združenia STORM Pavol Ščasný. 

Ich cieľom je pomáhať efektívne, zmysluplne a znižovať škody, ktoré vznikajú pri ich rôznych životných rozhodnutiach. Myslia pozitívne a vedú k tomu aj svojich klientov. 

Pozvite do divadla vášho obľúbeného predajcu Nota Bene 

Aj to je jedna z aktivít, ktorú Združenie STORM pripravuje v rámci série narodeninových aktivít. 

„V apríli chceme zobrať do divadla ľudí z rizikových skupín. Čiže tých, ktorí si bežne nemôžu dovoliť ísť divadla. Kúpou jednej vstupenky tak človek zabezpečí druhú voľnú vstupenku pre niekoho z tejto skupiny,“ hovorí Ščasný. 

Kúpu vstupenky môžete urobiť prostredníctvom crowdfundingovej kampane na https://www.startlab.sk/projekty/2668-pod-s-nami-mysliet-pozitivne-/.  

Narodeninové aktivity až do mája  

„Ďalej chceme vydať publikáciu príbehov našich klientov. Čitateľov prevedú ich rôznymi skúsenosťami a zážitkami z väzenia, ulice či liečenia,“ dodáva Ščasný. 

Knihu pokrstia 20. mája na benefičnom festivale KOMPOZIT – komunita mysliaca pozitívne. Predchádzať mu bude medzinárodná odborná konferencia KOMPOZIT – konferencia mysliaca pozitívne. 

Aj tieto aktivity môžete podporiť v kampani do konca marca – https://www.startlab.sk/projekty/2668-pod-s-nami-mysliet-pozitivne-/.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button