Komerčné články

Skvelé triky, ako zvýšiť efektivitu a skladovanie tovaru

Úspech spoločnosti nie je založený len na tom, ako dobre funguje predaj. V skutočnosti, pokiaľ ide o zdroje a úsilie potrebné na dokončenie úloh a transakcií, sa obchod spolieha na back-end procesy. Preto, keď sú operácie v zákulisí neefektívne, spoločnosti môžu strácať čas a peniaze.

Zlepšením efektivity skladu môžu spoločnosti zlepšiť pracovný tok, zefektívniť procesy, zvýšiť produktivitu a zlepšiť riadenie dodávateľského reťazca. 

Poďme sa spoločne pozrieť na TRIO, ktoré by vás v tomto smere mohlo výrazne posunúť vpred. 

Skladovanie tovaru so správnou optimalizáciou úložného priestoru

Keďže spoločnosti rozširujú svoje distribučné kanály na online platformy, sklady musia prísť na to, ako optimalizovať úložný priestor pre väčšie zásoby. 

Manažment by preto mal zamerať svoje úsilie na maximalizáciu úložného priestoru, ktorý má, využitím vertikálneho priestoru v usporiadaní skladu. Implementáciou regálových jednotiek bude k dispozícii významný dodatočný priestor na správne skladovanie tovaru pri vypratávaní uličiek.

Maximalizáciou priestoru a vytvorením organizovaného pracovného priestoru sa:

  • Zefektívni skladovanie zásob a spracovanie objednávok.
  • Zlepší navigácia zariadení.
  • Optimalizuje využitie času na prácu v sklade.
  • Zvýši bezpečnosť skladov.

Modernizácia skladovej mobilnej techniky

Asi v žiadnom inom odvetví nie je predpoklad na tak veľké množstvo opakujúcich sa činností, ako v logistike. To vie byť nielen únavné, ale aj náročné na čas a financie. Aby ste neohrozili nič z toho a pritom dosiahli vysokú mieru efektivity skladu, je vhodné investovať do modernizácie mobilnej skladovej techniky. 

Nie je to nič komplikované, stačí si zaobstarať kvalitný vysokozdvižný vozík.  Aj s jeho výkonom a funkciami môžete zrýchliť a zefektívniť pracovný proces v sklade o viac ako 50 %.

Rýchla a spoľahlivá letecká preprava

Aby sa dobre skladovaný tovar dostal v požadovanej kvalite, kapacite a čase na správne miesto k zákazníkovi alebo odberateľovi, potrebujete ho nejako prepraviť. Najrýchlejší spôsob je moderná letecká preprava. 

Výhodou je, že tento typ prepravy myslí na tovar s krátkou dobou trvanlivosti. Nákladný priestor lietadla zároveň pojme jeho veľký objem, ktorý doručí na určené miesto v krátkom čase. 

Ak preto chcete zefektívniť prácu vášho skladu, tieto tri veci by v ňom nemali rozhodne chýbať. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button