AktualitySamospráva

V MŠ je umiestnených 5 detí odídencov z Ukrajiny a v základných školách 19

poradna

Zasadnutie Krízového štábu  mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia ), ktoré sa konalo dňa 31. 3. 2022 /štvrtok/ o 13.30 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s  aktuálnou situáciou ohľadom pomoci v súvislosti  s  vojenským konfliktom na  Ukrajine a v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku.
Dňa 31. 3. 2022 o 10.00 hod. sa na Okresnom úrade v Zlatých Moravciach konalo Okresné zasadnutie krízového štábu, na ktorom prednostka OÚ Zlaté Moravce JUDr. Hana Kováčiková informovala o ďalšom postupe v súvislosti s riešením situácie odídencov z Ukrajiny na Slovensku a o možnom príchode odídencov z Ukrajiny do mesta Zlaté Moravce. 

  • Nitriansky samosprávny kraj od 4. 4. 2022 zabezpečuje núdzové ubytovanie pre odídencov z Ukrajiny.
  • 31. 3. 2022 Ministerstvo vnútra SR zverejnilo na svojej webovej stránke pokyny k uplatneniu príspevkov za ubytovanie odídencov z Ukrajiny a vzory dokumentov, ktoré budú žiadatelia o príspevok povinní predkladať.
    V tejto súvislosti sa dňa 7. 4. 2022 bude konať zasadnutie Okresného krízového štábu, na ktorý budú prizvaní starostovia obcí okresu Zlaté Moravce, na ktorom budú poskytnuté bližšie informácie. 
  • Mgr. Dagmar Chrenková, vedúca oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach podala informáciu ohľadom  MŠ, ZŠ a školských zariadení. Školy a školské zariadenia  v  zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce sa riadia aktuálnymi pokynmi MŠVVaŠ SR . Základné školy aj materské školy sú v prevádzke bez obmedzení. Školy a školské zariadenia dodržiavajú všetky  protipandemické opatrenia.
    Dňa 30. 3. 2022 sa konala porada s riaditeľkami ZŠ ohľadom umiestnenia detí vojnových odídencov z Ukrajiny v školách a školských zariadeniach v meste Zlaté Moravce.  K 30. 3. 2022 je v materských školách umiestnených 5 detí odídencov z Ukrajiny a v základných školách 19 detí odídencov z Ukrajiny. Priebežne sa rieši umiestnenie ďalších detí do škôl a školských zariadení podľa potreby. 
  • V ZOS sa vyskytlo ochorenie Covid-19. Táto situácia je riešená aj s RÚVZ a všeobecným lekárom. Klienti sú pravidelne monitorovaní a testovaní na ochorenie Covid-19. Traja klienti sú hospitalizovaní v nemocnici v Zlatých Moravciach, v Leviciach a v Nitre. V DOS a ZOS sa dodržiavajú všetky hygienické opatrenia. Návštevy v ZOS sú aj naďalej zakázané.
  • Dňa 31. 3. 2022 prebehne dezinfekcia spoločných priestorov v DOS. 
  • Mgr. Horvát, vedúci OVSaSO informoval, že Mesto Zlaté Moravce má v zásobe dostatok ochranných a hygienických pomôcok. 
  • Krízový štáb mesta telefonicky kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie.  Nemocnica AGEL a. s.  uviedla, že situácia v nemocnici je stabilizovaná , počet hospitalizovaných na Covid-19  je 15 osôb. 
  • Technické služby mesta Zlaté Moravce sú pre verejnosť otvorené v štandardnom  režime. 
  • MsP a Službyt  m.p. je v prevádzke  bez obmedzení.
  • MSKŠ je v prevádzke bez obmedzení.

Mobilné odberové miesto Zlaté Moravce ( MOM) je v prevádzke na trhovisku, ul. Sama Chalúpku, kde je možné antigénové a PCR testovanie  nasledovne:
 
                     Prevádzková doba                    
Pondelok                       7:30 – 11:30                     
Utorok                          7:30 – 11:30           
Streda                        14:00 –  17:00                       
Štvrtok                         7:30 – 11:30                       
Piatok                 testovanie sa nevykonáva           
Sobota                           8:00 – 12:00           
Nedeľa                 testovanie sa nevykonáva         

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja utečeneckej krízy.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button