Školy

Ako sa ocitli šiestaci ZŠ Mojmírova aspoň na 1 hodinu v Japonsku

poradna

Priblížiť život, kultúru, zvyky tak exotického štátu akým je Japonsko môžeme prostredníctvom dokumentu na YouTube kanáli, obrázkov z internetu…., ale určite to bude zaujímavejšie prostredníctvom predmetov, suvenírov, listov…., ktoré pochádzajú priamo z Japonska.

A tak sme sa dnes na hodine geografie v 6.a triede ocitli aspoň na 1 hodinu v Japonsku. Urobili sme si malú prednášku o tejto naozaj zaujímavej krajine. 日本国 – týmito znakmi by sme napísali názov Japonska, čo presne znamená Krajina vychádzajúceho slnka. Tieto znaky japonského písma si mohli žiaci pozrieť aj v listoch, ktoré písala p. Sakyo Saito – japonská učiteľka z Tokia. V prezentácii, ktorá obsahovala základné geografické fakty o Japonsku, sme si potom ukázali ako sa píše aspoň 1 slovo – šťastie. Žiaci ho dostali vytlačené aj na hárku papiera a tak si ho môžu vyskúšať napísať aj doma. Na hodine si mohli pozrieť pohľadnice, kalendár, pozdravy, plagáty s kimonami, suveníry…, ale taktiež súkromné fotografie už spomínanej p. učiteľky a jej japonských žiakov. Zaujímavá bola aj brožúrka s japonským jedlom a popisom na jeho prípravu, len škoda, že sme receptom nerozumeli. O niečo vážnejšie si pozreli žiaci aj knižku s fotografiami z miest Hirošima a Nagasaki po výbuchu atómových bômb. Priblížili sme si aj pojmy ako saké, kimono, bonsai, hikari, tatami, pagoda, sakura… a mnohé ďalšie. Zostáva nám už len do Japonska vycestovať a pozrieť si túto krásnu krajinu s množstvom zaujímavostí osobne. Veď kto by nechcel mať Japonsko vo svojom cestovateľskom itinerári?

PaedDr. Hana Verešpejová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button