Aktuality
Populárny článok

Prestížne ocenenie Biele srdce si z rúk prezidentky SR odniesla sestra Nemocnice AGEL Zlaté Moravce

poradna

Magický deň, piatok 13., sa zapíše do sŕdc a mysle 28 sestrám a pôrodným asistentkám Slovenska. Najväčším splneným snom každého zdravotníka je uznanie, tak zo strany pacientov a rodinných príslušníkov, ako aj zo strany odborníkov sektora zdravotníctva. Z rúk prezidentky Slovenskej republiky si prestížne ocenenie Biele srdce v kategórii Sestra a pôrodná asistentka – manažérka 13. mája 2022 prevzala Mgr. Beáta Králiková, sestra Nemocnice AGEL Zlaté Moravce

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a pôrodných asistentiek sa v piatok 13. mája v Prezidentskom paláci konala slávnostná audiencia laureátok ocenenia Biele srdce za účasti prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, ktorá vyzdvihla a uctila si prácu sestry. Slávnostné dekorovanie sestier a pôrodných asistentiek roka 2022 sa uskutočnilo v popoludňajších hodinách v Hoteli Senec.  

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek Zlaté Moravce navrhla na toto prestížne a vzácne ocenenie námestníčku úseku ošetrovateľskej starostlivosti a zároveň vedúcu sestru chirurgického oddelenia Mgr. Beátu Králikovú. Týmto návrhom jej Nemocnica AGEL Zlaté Moravce vyjadrila poďakovanie za jej dlhoročnú prácu, odbornosť, ľudský prístup  pri  výkone riadiacej funkcie, ktorú vykonáva viac než 15 rokov. Najskôr ako sestra, neskôr ako manažérka dennej zmeny, následne ako vedúca sestra chirurgického oddelenia a v neposlednom rade, v súčasnosti, aj ako námestníčka riaditeľa pre úsek ošetrovateľskej starostlivosti.

„Práca sestry je mimoriadne náročná a vyžaduje veľa úsilia, neustáleho štúdia, sebazaprenia, trpezlivosti a umenia komunikácie s okolím, čoho naša pani námestníka Beátka Králiková, je živým príkladom,“ vyjadrila sa MUDr. Nina Horniaková, riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce. „V jeden pracovný deň zvláda kumulovať viacero pracovných pozícií. Do práce prichádza ako sestra, počas dňa sa z nej stáva manažérka nemocnice a zároveň zvláda výkon mimoriadnych pracovných povinností v mene zamestnávateľa, najmä v aktuálnom  období pandémie COVID-19,“ pokračuje N. Horniaková. „S eleganciou a úsmevom na perách vie dokonalo zastať post kolegyne, mentorky, psychológa, manažérky a námestníčky úseku ošetrovateľstva. V období reforiem vynakladala nemalé koncepčné úsilie, aby tak náročný  úsek ošetrovateľstva dospel k priaznivým výsledkom vo všetkých oblastiach  procesu ošetrovateľskej činnosti. Pri riešení pracovných úloh alebo osobných problémov ochotne podá pomocnú ruku a v súlade s citom a porozumením, s odbornými znalosťami a zručnosťami je pre kolegov, nielen zdravotníkov, rozumným radcom a  spravodlivým sudcom. Práve pre tieto vzácne vlastnosti je mimoriadne obľúbená a vážená,“ s dojatím dodáva Nina Horniaková. „Týmto by som sa chcela zo srdca poďakovať vedeniu Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a Regionálnej komore Sestier a pôrodných asistentiek za moju nomináciu, ktorú si veľmi vážim. Dovoľte mi podotknúť, že moja vďaka patrí všetkým, ktorí mi vždy ochotne pomáhali a stáli pri mne,“ uviedla dojatá Mgr. Beáta Králiková.

Byť manažérom v zdravotníctve je v dnešnej dobe veľmi zložité. Znamená to najmä byť erudovaným odborníkom, ekonómom, obchodníkom, ale aj dôverníkom a priateľom pre svojich kolegov. Zosobnením všetkých uvedených osobných vlastností je ocenená sestra zlatomoraveckej nemocnice Mgr. Beáta Králiková. 


Zdroj
nemocnicazlatemoravce.agel.sk
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button