Školy

Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku Spelling Bee

poradna

Hláskovanie v anglickom jazyku je veľmi obľúbené v zahraničí, najmä v anglofónnych krajinách. Keďže šikovných detí v anglickom jazyku je u nás viac než dosť, rozhodli sme sa zasúťažiť si v hláskovaní.

Súťaž Spelling Bee sa konala vo štvrtom ročníku v stredu 11. mája 2022. Stopercentnú úspešnosť a bezchybnosť v hláskovaní nám predviedla Danielka Hercegová, ktorá získala prvé miesto. Na druhom mieste sa umiestnila Simonka Matejová a tretie miesto si vyhláskoval Bystrík Tonkovič. Všetci žiaci boli zo 4. a triedy. Do súťaže sa spolu zapojilo 12 štvrtákov.

V piatok 13. mája sa hláskovalo v piatom ročníku. Záujem o hláskovanie bol veľký, súťažilo 16 piatakov. Tretie miesto si vyhláskovala Nelka Malacká-Bakayová, druhé miesto patrilo Nikolke Končalovej a Annemarie  Rosinskej. Plný počet bodov mali Paťko Eliaš, Filipko Jakab a Dorotka Kobesová. Títo naši úspešní žiaci sú z 5. b triedy.

Ďakujem všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili. Ste šikovní a sme na vás
hrdí. ?

Mgr. Ivona Gáliková, ZŠ, Pribinova 1, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button