AktualityKomerčné články

Chcete ušetriť? Vieme, ako znížiť tepelné straty oknami

Užívate si bývanie v novom dome alebo byte, no práve v tomto období pociťujete pre unikanie tepla z interiéru menší komfort? Možno to bude oknami, ktoré rovnako ako v lete, aj cez zimu môžu byť zdrojom veľkých teplotných výkyvov vo vašej domácnosti. Nie je predsa žiadna novinka, že cez zle izolované okná sa stráca obrovské množstvo energie. 

Dobrou správou však je, že to môžete výberom niektorých správnych riešení zlepšiť. Tu je niekoľko spôsobov, ako na to.

Pomáhajú rolety znižovať tepelné straty?

Určite áno. Aj moderné vonkajšie rolety dokážu ochrániť váš interiér v zime pred chladom! Keď sú správne zmerané a namontované, pomáhajú izolovať váš domov zachytením vrstvy vzduchu medzi materiálom rolety a oknom.

Pre maximálne uchovanie tepla odporúčame zvoliť rolety s vložkou, ktorá vám poskytne ďalšiu vrstvu na okne, ktorá pomôže udržať veci v teple a pohodlí.

Ako môžu žalúzie pomôcť šetriť energiu?

Šikovne navrhnuté a kvalitné žalúzie dnes už nie sú iba doplnkom okna na jeho zatemnenie. Skladajú sa z materiálov, ktoré zachytávajú vzduch a vytvárajú bariéru medzi vašou teplou izbou a studeným oknom, čím pomáhajú udržiavať váš priestor na príjemnej teplote.

Sú vhodné do všetkých miestností v dome, no obzvlášť účinné aj v zimných záhradách a záhradných miestnostiach, ktoré sú v zimných mesiacoch veľmi chladné. Vaše plánované ubytovanie v Púchove bude vďaka nim ešte príjemnejšie a komfortné. Pokiaľ teda potrebujete únik tepla cez okná rýchlo a bez rozsiahlej konštrukcie vyriešiť, tieniaca technika je ideálnym riešením.

V chladnejších mesiacoch je tiež vhodné všetko zútulniť. Od postele až po pohovku, všetko nahromadte vankúšmi a vrstvami prehozu a pridajte koberce, ktoré ľahko zmenia atmosféru miestnosti a vytvoria viac tepla.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button