Komerčné články

Dekorovanie kancelárie pomocou obrazov – aké diela zvoliť a kam ich zavesiť

Nikto nechce stráviť osem hodín pracovného času zatvorený medzi štyrmi bielymi stenami kancelárie. Prázdny priestor na stenách je ako čisté plátno – čaká, kým sa niekto chopí príležitosti a zanechá na ňom svoj odkaz. Okoreňte svoju kanceláriu obrazmi, ktoré vám spríjemnia dlhé pracovné dni, zvýšia kreativitu a prinesú inšpiráciu. 

Základným pravidlom je striedmosť. Príliš veľa dekoratívnych predmetov, či už ide o obrazy na stenách alebo iné prvky, bude neželaným rozptýlením.

Aké obrazy do kancelárie vybrať?

V kanceláriách a domácich pracovniach najlepšie fungujú jednoduché umelecké diela. Vyberajte napríklad abstraktné obrazy na stenu s čistým vzhľadom a líniami, ktoré nebudú odvádzať vašu pozornosť. Za skvelú voľbu sú považované aj obrazy s nápismi – inšpiratívne citáty a povzbudzujúce frázy.

Akú farebnú schému zvoliť?

Rovnako ako samotná tematika je dôležitá aj farebná schéma. Výber farieb dokáže ovplyvniť náladu a atmosféru v miestnosti. Sústreďte sa na neutrálne zemité alebo prírodné farby (hnedá, zelená a modrá). Upokojujúco pôsobí aj jemná ružová a v prostredí, kde sa vyžaduje kreativita oceníte aj žiarivo žltú. Pri abstraktných obrazoch kombinujte max. tri farby. 

Kam umiestniť obraz v kancelárii?

Vyhnite sa vešaniu obrazov vo vašom zornom poli – neumiestňujte ich na stenu, ku ktorej ste počas práce otočený tvárou. Do najbližšieho okolia pracovnej plochy patria len nevyhnutné veci, napr. počítač, stolná lampa a kancelárske potreby. Ak chcete, aby bol tento priestor vizuálne príjemný, môžete použiť tapety. Pre obrazy vymedze bočné steny alebo stenu za vaším chrbtom. Vychutnať si pohľad na umelecké dielo môžete počas krátkej prestávky. 

Môžem použiť aj dekorácie osobného charakteru?

Áno, na dekorovanie stien kancelárie môžete použiť aj predmety, ktoré majú pre vás citový význam. Napríklad rodinné fotografie (vo fotorámikoch, obrazy z fotky na plátne), nástenné suveníry z ciest alebo obrazy, ktoré ste sami namaľovali – vďaka maľovaniu podľa čísel je naozaj ľahké stať sa umelcom. Opäť však platí pravidlo striedmosti – do priestoru zakomponujte maximálne dva až tri osobné predmety. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button