AktualityKoronavírus
Populárny článok

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce 12. 09. 2022

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia ), ktoré sa konalo dňa 12. 09. 2022 /pondelok/ o 8.30 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie.

  • Mgr. Dagmar Chrenková, vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach podala informáciu ohľadom ZOS, DOS, MŠ, ZŠ a školských zariadení. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Úradom verejného zdravotníctva a vládou SR.
  • Školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce sa riadia aktuálnym dokumentom Zelená otvoreným školám pre školský rok 2022/2023 a Rozhodnutím Ministra školstva , vedy, výskumu a športu z 15.8.2022 s účinnosťou od 1.9.2022. 
  • Škola a školské zariadenia dodržiavajú všetky protipandemické opatrenia, napriek ktorým s otvorením školského roku vyskytli prípady ochorenia na Covid 19. 
  • V MŠ Kalinčiakova je jedna trieda pre ochorenie Covid 19 zatvorená od 12.9.2022 do 16.9. 2022 vrátane. Daná situácia je riešená s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre. Ostatné MŠ v meste sú v prevádzke bez obmedzení.
  • V ZŠ Mojmírova sa vyskytlo ochorenie Covid 19 u niektorých zamestnancov aj žiakov. Vedenie školy kontaktovalo RÚVZ v Nitre a postupuje podľa platných dokumentov. Ostatné ZŠ v meste sú v prevádzke bez obmedzení.
  • Krízový štáb odporúča rodičom detí a žiakov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta priebežne testovať deti a žiakov a v prípade výskytu ochorenia na Covid 19 bezodkladne infonnovať vedenie školy alebo školské zariadenie.
  • Krízový štáb odporúča zabezpečiť ochranné pracovné a dezinfekčné prostriedky pre zamestnancov mestského úradu.

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID-19.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button