Šport

Lezci úspešne ukončili pretekársku sezónu 2022

poradna

Lezci majú za sebou náročný pretekový kolotoč, hlavne September plný Majstrovstiev dal zabrať. 13 pretekárov z HK Zlaté Moravce absolvovalo v priebehu roka celkovo 9 kôl slovenského pohára a troje MSR dospelých a mládeže a troje MSR detí.

Čo nás trénerov najviac teší, je že máme skvelú partiu s tímovým duchom, ktorá sa navzájom podporuje a užíva si každý pretek s radosťou. Deti nám rastú, vychádzajú do vyšších kategórii a stávajú sa z nich samostatní, zodpovední a cieľavedomí športovci, ktorých šport baví a robia ho srdcom, čo je na nich vidieť či na tréningoch alebo pretekoch. Medaile, ktoré si priniesli z Majstrovstiev sú odmenou za ich niekoľkoročnú drinu a vytrvalosť. Bola to najúspešnejšia sezóna v histórii klubu.

7 medajlí v jednom roku z MSR putovalo do Moraviec:

  • 1x zlato – Timotej Ondrejka MSR v lezení na rýchlosť
  • 2x striebro -Lilly Valkovičová MSR v boulderingu kategória U12 a Viktória Sališová z MSR v lezení na rýchlosť v kategórii U16
  • 4x bronz – Miriam Petrovičová z MSR v boulderingu kategória U12 a Viktória Sališová z MSR v boulderingu a z MSR v lezení na obtiažnosť v kategórii U16 a z MSR v lezení na rýchlosť dokonca bronz v kategórii Ženy.

Snažíme sa našich lezcov viesť k všetkým trom lezeckým disciplínam, aby boli všetranní a vďaka tomu si naša mládež odnáša skvelé výsledky aj z celkového hodnotenia slovenského pohára.

  • Striebro si odniesli Viktória Sališová a Timotej Ondrejka
  • bronz Laura Balážová

Želáme všetkým pretekárom, aby im chuť do tréningov a radosť z lezenia vydržala, sme hrdí na celý tím. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí nás v tejto sezóne podporili, menovite mestu Zlaté Moravce, Nadácii SPP a Nitrianskemu samosprávnemu kraju, ktorí nám pomohli zabezpečiť skvelé podmienky na prípravu našich pretekárov.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button