Komerčné články

Drevené mandaly na stenu

Posvätný symbol harmónie a vôbec vesmíru, ktorý pochádza z Ďalekého východu a zrodil sa ešte v časoch budhizmu. Toto všetko je mandala. V preklade zo sanskrtu toto slovo znamená “kruh” alebo “disk”, ale v skutočnosti je to mystický diagram, ktorý v jazyku symbolov zobrazuje obrazy božstiev a samotného života. Interiér zdobený ním sa premení a zdá sa, že sa stáva iným!

Pomerne často sa mandaly nachádzajú na oblečení ako kresby arteterapie, pri ktorej sa človek ponorí do meditácie, no vo väčšine prípadov sa používa práve na dekoráciu priestoru.

Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, koľko mandál vytvorila samotná matka príroda! Kvety slnečnice, letokruhy stromov alebo aj malá vločka sú tiež mandalami! Tento symbol je široko používaný v budhizme a judaizme počas rôznych rituálov. Mandaly na stenu sú umiestnené symetricky, sú také očarujúce, že sa na symbol harmónie môžete pozerať a študovať ho celé hodiny a potom ho znova a znova reprodukovať, čím vo vašej fantázii vzniknú nové vysvetlenia geometrickej šifry. To je dôvod, prečo táto dekorácia umiestnená na stene vytvorí ohromujúci efekt!

Ako si vybrať mandalu

Pri výbere mandaly do vlastného domova vypnite myšlienky a vyberajte srdcom. Takýto symbol by mal vyvolávať iba pokoj a harmóniu, niesť pozitívne emócie. S týmto prístupom k výberu každá drevená mandala očarí svojim vzorom a na stene bude vyzerať harmonicky.

Obrázky na mandalách sú dvoch typov:

• plochý – natretý na rovný povrch (pomerne často sa na drevené povrchy používa metóda vypaľovania);

• trojrozmerný – vyrezaný z celého kusu dreva. Drevené mandaly často nájdete s priechodným 3D dekorom.

Bez ohľadu na to, aký druh mandaly bude, tvar kruhu zostáva vždy nezmenený. Vonkajší kruh sa prirovnáva k vesmíru, vnútorný kruh k božstvu a prostrediu. Námestie vo vnútri je nekonečný proces tvorby a ničenia.

Ľudia verili, že mandala dokáže ochrániť dom, a tak sa pri vchode do domu zavesil symbol z drevených vetvičiek – taký šarm nedovoľoval, aby sa do domu dostala negatívna energia.

Dnes ľudia obdarujú mandalu rôznymi zázračnými vlastnosťami: jeden môže obnoviť zdravie, zachovať krásu a získať šťastie, druhý pomôže nájsť pokoj, dosiahnuť výšky v podnikaní alebo vyriešiť akýkoľvek problém. Každá mandala je neuveriteľné umelecké dielo, ktoré fascinuje krásou a získať takýto ornament bude skvelým rozhodnutím!


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button