Komerčné články

Predpoveď počasia vždy priamo po ruke

V posledných rokoch registrujeme historické extrémne teplotné rekordy, ale často aj problémy s nimi priamo spojené. 

Vedci majú o problematike počasia v dnešnej dobe množstvo rôznych poznatkov, podľa meteorológov sa ale v súčasnosti počasie predpovedá stále veľmi ťažko. 

Hlavným činiteľom zmien počasia je Slnko a pohyby našej planéty. Ročné obdobia sa striedajú preto, lebo sa mení množstvo slnečného žiarenia zasahujúce našu plánetu. Slnko rozohrieva kontinenty aj svetové oceány, a tým spôsobuje vírenie vzduchu. Aj táto energia ovplyvňuje počasie.

Niektoré extrémy počasia

Najchladnejšia teplota bola zaznamenaná na výskumnej stanici Vostok v Antarktíde, 

kde 21. júla 1983 namerali -89,2 °C. Najteplejšie bolo v líbyjskej El´Azizie, kde sa 13. septembra 1922  teplota vyšplhala na 57,8 °C. Najsuchším miestom na Zemi je Arica v Chile, kde takmer vôbec neprší,  žiadne zrážky neboli zaznamenané takmer 14 rokov. 

Keďže počasie ovplyvňuje veľa naších činnosti je dôležité mať v ňom vždy aktuálný prehľad.

Už nás neuspokojí len obyčajný pohľad von oknom, chceme vedieť ako bude o hodinu, zajtra i koncom týždňa.  Hľadáme detailnejšie správy o vývine počasia v našej lokalite.

Aktuálnu, dlhodobú predpoveď počasia dokonca aj predpoveď po hodinách, Vám ponúka aj internetová stránka pocasie.pozri.sk.

Po dizajnovej stránke návštevníka poteší responzivné zobrazovanie, čo znamená že ani pri sledovaní predpovede počasia z rôzneho zariadenia nebude návštevník stránky o kvalitné zobrazenie informácií o počasí ukrátený.  Stránka sa automaticky prispôsobí veľkosti monitora počítača, notebooku aj mobilného zariadenia.  Predpoveď počasia tak už bude každému po ruke práve vtedy keď ju bude potrebovať. 

Predstavte si situáciu kedy potrebujete posunúť informáciu o počasi niekomu inému, musíte pracne kopírovať presný tvar internetovej adresy a ten poslať cez správu. Môžete to, ale spraviť aj veľmi jednoducho a to zdielaním jedným kliknutím buď na socialnú sieť, alebo do aplikácie WhatsApp aj to Vám ušetrí kopu času a na tejto stránke sme na to mysleli.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button