Aktuality

Staré pieskoviská na Mojmírovej ulici dostanú nové využitie

poradna

Tri chátrajúce pieskoviská na Mojmírovej ulici sa zmenia na takzvané „osie hniezda“. Vysadí sa tu kvetinová lúka a jedlé kríky. Nebudú chýbať nové lavičky a odpadkový kôš.

Projekt „osie hniezda“ si zobrala pod patronát spoločnosť Wienerberger s.r.o.. Účelom projektu je využiť tri šesťuholníkové objekty nachádzajúce sa v bytovej zástavbe na Mojmírovej ulici, ktoré v minulosti slúžili ako pieskoviská, no v súčasnosti chátrajú. Projekt poslúži ako príklad rozvoja a podpory biodiverzity, ktorá zohráva veľkú úlohu v udržateľnosti nášho sveta.

„Realizácia projektu spočíva vo výsadbe osiva – kvetinová lúka do týchto troch šesťuholníkových objektov a vo výsadbe jedlých kríkov (muchovník, arónia, maliny, čučoriedky…), v umiestnení hmyzieho hotela, informačnej náučnej tabule, lavičiek a odpadkového koša,“ vymenovala Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.

Výhodou projektu je, že okrem samotnej revitalizácie priestoru je možné tento projekt využiť aj v rámci environmentálnych vzdelávacích aktivít pre žiakov materských a základných škôl.

Podľa Kováčovej má mesto Zlaté Moravce záujem postupne revitalizovať aj ďalšie staré a nepoužívané pieskoviská, vďaka čomu sa vytvorí priestor vhodný či už na zážitkové učenie alebo na trávenie voľného času pre deti a mládež.

Primátor mesta Zlaté Moravce Dušan Husár ďakuje touto cestou firme Wienerberger s.r.o. za realizáciu projektu, žiakom zo Základnej umeleckej školy za vymaľovanie starých betónových obrubníkov a Technickým službám mesta Zlaté Moravce za spoluprácu pri realizácii projektu.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button