Komerčné články

Betónové žumpy – tesné a odolné odpadové nádrže

Podarilo sa Vám kúpiť skvelý pozemok a máte pred sebou projekt Vášho vysnívaného domu? Pamätajte, že jednou z otázok, ktoré musíte zvážiť, je vypúšťanie odpadu z Vašej domácnosti – ak je dom postavený na mieste, kde je aj kanalizácia, nie je problém, ale ak tam nie je kanalizácia, potom potrebujete zvážiť iný spôsob odvádzania vôd a skladovania odpadných vôd – v takýchto situáciách sa bežne používajú malé, domáce žumpy, napríklad z betónu.

Betón – ideálny materiál pre betónové žumpy

Betón je stavebný materiál, ktorý pozostáva z prírodných surovín ako je cement, štrk a piesok – pri dodržaní správnych pomerov a správnych prísad vzniká betón tvrdý, tesný a odolný voči rôznym faktorom, ktorý sa stáva ideálnym materiálom nie len pre výrobu bezodtokových odpadových nádrží. Betónové žumpy sú vyrobené z kvalitného betónu, vďaka čomu sa vyznačujú unikátnymi vlastnosťami, medzi ktoré patrí predovšetkým tesnosť a vysoká odolnosť. Samozrejme, vždy sa môžete rozhodnúť pre plastovú nádrž, ale ako domáce odpadové nádrže budú najlepšie fungovať betónové žumpy.

Solídne betónové žumpy rôznych kapacít

Betónové žumpy KamalBET sú bezodtokové nádrže na splašky, ktoré sú ideálnym riešením pre súkromné nehnuteľnosti, kde nie je možnosť napojenia na kanalizáciu. Sú dostupné v rôznych kapacitách, takže si ich môžete prispôsobiť adekvátne potrebám Vašej nehnuteľnosti, teda množstvu spotrebovanej vody členmi domácnosti. Jednými z najuniverzálnejších betónových žúmp sú tie s objemom 10 m3, ktoré sú okrem iného optimálnym riešením pre štvorčlennú rodinu. Výrobca ich samozrejme ponúka aj v iných kapacitách – vyberte si teda tú, ktorá bude adekvátna potrebám Vašej nehnuteľnosti.

Jednokomorové betónové žumpy by mali byť napojené na domovú kanalizáciu, ktorú vždy vykonávajú odborníci s kvalifikáciou v tejto oblasti. Navyše sa dajú zakopať do zeme a riadne zabezpečiť, aby nepredstavovali hrozbu na pozemku. Je tiež dôležité pamätať na to, že pre správne fungovanie domácej žumpy je nevyhnutné pravidelné vyprázdňovanie. Likvidáciu odpadu okrem iného ponúkajú mestské a obecné komunálne závody. Ide teda o veľmi pohodlný a bezproblémový spôsob odvozu odpadu produkovaného domácnosťou.

Jedno a dvojkomorové betónové žumpy

Betónové žumpy sa dajú rozdeliť aj podľa počtu komôr – pri súkromných nehnuteľnostiach sú najčastejšou voľbou jednokomorové, treba ich však pravidelne vyprázdňovať. Ich opakom sú dvojkomorové betónové žumpy, ktoré sa môžu stať prvkom domovej čističky odpadových vôd. V takýchto žumpách môžete odpad nielen skladovať, ale aj získavať vodu, napríklad na polievanie záhrady. Sú teda oveľa ekologickejšie a netreba ich tak často vyprázdňovať. Dobre zvážte, aká betónová žumpa vyhovuje Vašim potrebám a preferenciám a objednajte si ju od renomovaného výrobcu – je to záruka úspešnej investície.



Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button