AktualityŠkoly
Populárny článok

Obchodná akadémia v Zlatých Moravciach opäť v rebríčku najlepších stredných škôl Slovenska

poradna

Aj tento rok Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil rebríček najlepších gymnázií, základných a stredných škôl na Slovensku.  Už niekoľko rokov patria vrchné priečky Obchodnej akadémií, ktorá sídli na Bernolákovej ulici v Zlatých Moravciach.

Pri zostavovaní rebríčka pre stredné odborné školy, INEKO kladie dôraz na výsledky písomných maturít. Prihliada sa aj na regionálne uplatnenie študentov, teda pomer miery nezamestnanosti absolventov školy k priemernej miere nezamestnanosti v okrese, kde škola sídli. V menších percentách sa berú do úvahy mimoriadne výsledky školy. Do rebríčkov boli zaradené školy so vzorkou v priemere aspoň 20 študentov, respektíve absolventi počas každého z uplynulých štyroch rokov. Dbá sa na to, aby hodnotenie škôl odrážali dosiahnuté výsledky žiakov na dlhšom časovom horizonte.

Obchodná akadémia sa umiestnila opäť na 4. mieste medzi najlepšími strednými odbornými školami na Slovenku. Škola aj v budúcom školskom roku otvára pre žiakov 8. a 9. ročníkov ZŠ svoje dva odbory – 4. ročné štúdium obchodná akadémia a 5. ročné bilingválne štúdium. Pre bližšie informácie o Obchodnej akadémií si môžete prečítať na ich webovej stránke, kde ponúkajú bližšie informácie o štúdiu.

Daniela Bánska


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button