Komerčné články

Sú konzervy pre psov vhodné?

poradna

Veľké, farebné, s obrázkami skákajúcich psov. Aj tak by sme vedeli opísať konzervy pre psy, ktoré bežne vidíte v supermarketoch. Niektorí ľudia ich kupujú na dennej báze a miešajú ich napríklad s granulami. Sú však takéto konzervy pre psa dobré? Ako spoznáte, či ide o kvalitnú konzervu, ktorá vášho psa nielen zasýti, ale mu aj dodá potrebné živiny? 

Na výber máte dve možnosti. Buď kŕmite psa suchými granulami alebo tzv. „barfom“. Barf je strava pre psov, ktoré čo najbližšie prírode, preto základ tvorí surové mäso a kosti. Doplnené sú častokrát zeleninou, ovocím, ryžou, olejov a iných doplnkoch stravy. Ako je to s konzervami pre psov?  

Kŕmenie granulami

Ak máte doma klasické granule pre psov, ktorými dennodenne kŕmite, máte možnosť trošku ozvláštniť jedálniček vášho psa a pridať ku granulám konzervu pre psa. Konzervu mu však môžete podať aj bez toho, aby ste ju miešali s granulami. Na výber máte bažantie, hovädzie, husie, jahňacie kuracie mäso či mäso zo zveriny. 

Čo si treba všímať pri zložení granúl?

Všímajte si zloženie konzervy. Kvalitné konzervy pre psa by mali obsahovať najviac mäsa (okolo 70 %), zvyšok by mali dopĺňať len prírodné zložky ako napríklad zdravé oleje. 

Kŕmenie barfom

V prípade, že kŕmite barfom, môžete si vybrať konzervu, ktorá obsahuje len mäso a vlastnoručne ju zmiešať s inými surovinami. Našťastie sa vyrábajú konzervy, ktoré už dopredu obsahujú viac než len mäso a sú určené na barf stravu. Môže ísť o konzervu obsahujúcu hovädzie mäso, hnedú ryžu, jablká a mrkvu. Siahnuť môžete aj po netradičnej konzerve s diviačím mäsom, cviklou, chia semienkami a gaštanom. 

Čo by nemali obsahovať konzervy pre psov? 

Takéto zložené konzervy pre psov by nemali obsahovať mliečne výrobky, minimum obilnín (najlepšie žiadne) a žiadne umelé náhrady surovín. 

Konzervy pre psov sú skvelým obohatením klasickej stravy. Vždy si však všímajte ich zloženie!


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button