AktualityKultúraPozvánky
Populárny článok

Fašiangy a pochovávanie basy

Oslávte tradície v meste Zlaté Moravce

poradna

Fašiangy a pochovávanie basy sú tradičné slovenské oslavy, ktoré sa každoročne konajú v mnohých mestách po celom Slovensku. Tieto oslavy sú spojené s tancovaním, hudbou a zábavou a patria k najobľúbenejším tradíciám Slovákov.

V meste Zlaté Moravce sa fašiangy tento rok konajú 21. februára v divadelnej sále MSKŠ a na námestí A. Hlinku. Akcia začína vystúpeniami miestnych kapiel a tanečníkov, ktorí prinesú do mesta neuveriteľnú atmosféru. Návštevníci si môžu vychutnať tradičné slovenské šišky, zabaviť sa pri hudbe a tanci.

O 15:00 sa začne fašiangový sprievod, v ktorom sa predstavia tradičné obyčaje regiónu. Následne o 15:30 sa uskutoční vystúpenie folklórnych súborov FS Inovec, DFS Zlatňanka a SS Zlatomoravčianka. Tieto súbory sú známe svojou bohatou históriou a kultúrnym dedičstvom, a tak bude ich vystúpenie pravým zážitkom pre všetkých účastníkov.

Počas dňa sa v meste bude konať aj tradičné pochovávanie basy. Táto tradícia sa koná posledný deň fašiangov a je spojená s procesiou, v ktorej účastníci nesú symbolickú basu po uliciach mesta.

V meste Zlaté Moravce sú fašiangy veľmi obľúbené a každoročne sa zúčastňuje množstvo ľudí z mesta a okolitých obcí. Ak chcete zažiť tradičné slovenské oslavy plné zábavy a radosti, neváhajte a navštívte mesto Zlaté Moravce 21. februára 2023!


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button