Aktuality
Populárny článok

Mesto odkúpilo dva nové bytové domy na Robotníckej ulici

poradna

Mesto Zlaté Moravce odkúpilo do svojho vlastníctva dve nové bytovky, ktoré sa nachádzajú na Robotníckej ulici. Nájomné byty by sa mali začať prideľovať ľuďom v druhej polovici tohto roka.

Mestské zastupiteľstvo v Zlatých Moravciach na svojom 5. zasadnutí, ktoré sa konalo dňa 18. mája 2023, schválilo kúpu dvoch bytových domov, ktoré sa nachádzajú na Robotníckej ulici v Zlatých Moravciach vrátane technickej vybavenosti od stavebnej spoločnosti ViOn a.s. za celkovú kúpnu cenu
2 745 966 eur.

„Na základe prijatého uznesenia bola v termíne do 31. mája 2023 podaná žiadosť o poskytnutie podpory na Štátny fond rozvoja bývania a Ministerstvo dopravy SR. Kúpa týchto bytoviek a technickej vybavenosti bude financovaná z podpory Štátneho fondu rozvoja bývania, dotácie z Ministerstva dopravy SR a z vlastných zdrojov mesta,“ informoval viceprimátor mesta Zlaté Moravce Marek Holub. 

Ako ďalej povedal, byty by sa mali začať prideľovať nájomníkom niekedy v 2. polovici tohto roka. „Byty bude prideľovať Komisia sociálna, zdravotná a bytová na základe splnenia podmienok na pridelenie bytu, ktoré sú upravené vo Všeobecne záväznom nariadení Mesta Zlaté Moravce,“ povedal Holub.

K dispozícii je 32 bytov  

Bytovky i technická vybavenosť sú už skolaudované. „Na prvú bytovku nadobudlo právoplatnosť Kolaudačné rozhodnutie dňa 6. apríla 2023. Ide o bytovku postavenú na p. č. 710/3 o výmere 258 m². Na druhú bytovku nadobudlo právoplatnosť Kolaudačné rozhodnutie dňa 27.apríla 2023. Ide o bytovku postavenú na p. č. 710/4 o výmere 257 m2,“ uviedol viceprimátor. 

Obe bytovky majú štyri podlažia, na každom podlaží sú štyri byty. Jedna bytovka má celkovo 16 bytov. Z toho osem 1-izbových bytov, štyri 2-izbové byty a štyri 3-izbové byty.  

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button